Την ματαίωση της Παγκρήτιας Έκθεσης στο Ρέθυμνο ανακοινώνει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, μια εξέλιξη που αναμένεται να δυσαρεστήσει τόσο τους τοπικούς επιχειρηματίες όσο και τους κατοίκους της πόλης.

Η δημόσια ανακοίνωση του Επιμελητηρίου που ενημερώνει για τη ματαίωση της Έκθεσης παρατίθεται αυτούσια ακολούθως:

Tο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στην προσπάθειά του να αμβλύνει τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις – μέλη του και η τοπική οικονομία γενικότερα, παραχώρησε, καλή τη πίστη, την αιγίδα του στην επιχείρηση ΠΡΟΒΟΛΗexpo για τη διοργάνωση στο Ρέθυμνο, στο διάστημα 18 – 26 Ιουνίου 2011, της 8ης Παγκρήτιας Έκθεσης ΡΕΘΥΜΝΟ 2011.

Η Παγκρήτια έκθεση, από την πρώτη διοργάνωσή της το έτος 2002 και για επτά συνεχόμενα χρόνια, πραγματοποιούνταν σε χώρο της μαρίνας Ρεθύμνου, χωρίς η πραγματοποίησή της, σε περιόδους μάλιστα αυξημένης τουριστικής κίνησης και καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά, να δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας ή εύρυθμης λειτουργίας της μαρίνας και του λιμένα Ρεθύμνου.

Σκοπός της διοργάνωσης της έκθεσης είναι όχι μόνο η παρουσίαση – προβολή των Ρεθεμνιώτικων προϊόντων και επιχειρήσεων, αλλά, γενικότερα, η τόνωση της τοπικής οικονομίας, με την προσέλκυση εκθετών και επισκεπτών από όλη την Κρήτη.

Δυστυχώς, για λόγους πέρα και πάνω από τη θέληση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, η φετινή διοργάνωση της έκθεσης ματαιώνεται.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκφράζει τη λύπη του για την εξέλιξη αυτή και ευελπιστεί στην κατανόηση των πολυάριθμων επιχειρηματιών που, λόγω της παραχώρησης της αιγίδας του, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην έκθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook