Τελευταία ενημέρωση: 17:25

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται το πολεμικό ναυτικό, οι λιμενικές αρχές και το ΕΚΑΒ μετά την δήλωση εγκατάλειψης από τον Τούρκο πλοίαρχο του φορτηγού πλοίου «Mare», σημαίας Αγίου Βικεντίου, που φέρονταν να πλέει ακυβερνητο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο η στάση του τούρκου πλοιάρχου, λίγες ώρες αφότου εξέπεμψε σήμα κινδύνουν άλλαξε και έχει προκαλέσει σύγχυση στις αρχές αλλά και ανακούφιση για την αίσια έκβαση του περιστατικού.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τις απογευματινές ώρες της Τρίτης μετά από σχετικό αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ελικόπτερο τύπου AEGEAN HAWK του Πολεμικού Ναυτικού, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, διέσωσε το πλήρωμα.

Το πλήρωμα του εν λόγω εμπορικού, που αποτελείται από τρεις Τούρκους, δύο Αζέρους και ένα Γεωργιανό, μεταφέρθηκε σώο στο αεροδρόμιο της 115 ΠΜ.

 

Στην συνέχεια διακομίσθησαν, για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο, ενώ στην περιοχή του Κολυμπαρίου κατευθύνονται τρία ρυμουλκά, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα ρυμούλκησής του σε ασφαλές λιμάνι

Την επιχείρηση συντονίζει ο Θάλαμας Επιχειρήσεων του ΥΕΝ που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Λιμενικές αρχές στα Χανιά.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Τουρκία προς Τυνησία μεταφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 800 τόνους χύδην φορτίο και 400 τόνους συσκευασμένο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook