Επίθεση στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την οικονομία (και όχι μόνο) εξαπέλυσαν κατά το πρώτο ντιμπέιτ που έγινε για τις προεδρικές εκλογές του 2012 στο Νιού Χάμσιρ επτά Ρεπουμπλικανοί που επιδιώκουν να πάρουν το χρίσμα του κόμματός τους για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Οι υποψήφιοι άσκησαν, επίσης, κριτική για τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας στις οποίες προχώρησε ο Μπαράκ Ομπάμα και δεσμεύτηκαν να τις ακυρώσουν.

Οι επτά υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία δεν αντάλλαξαν πυρά μεταξύ τους, αλλά προτίμησαν να «χτυπήσουν» όλοι τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επίθεσης κατά του αμερικανού προέδρου, τον κατηγόρησε ότι οδήγησε την Αμερική στην αποτυχία.

\"\"
Από αριστερά, ο πρώην γερουσιαστής της Πενσυλβάνια Ρικ Σαντόρουμ, η βουλευτής Μισέλ Μπάκμαν, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, ο βουλευτής του Τέξας Ρον Πολ, ο πρώην κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Πολέντι και ο επιχειρηματίας Χέρμαν Κέιν λίγο πριν από την έναρξη του ντιμπέιτ. ( Πηγή: AP Photo/Jim Cole)

Η αντιπρόσωπος της Μινεσότα, Μισέλ Μπάκμαν που ανήκει στο κίνημα του Tea Party δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πρόεδρο Ομπάμα για ακόμη τέσσερα χρόνια να αποσυναρμολογήσει το έθνος μας. Πρέπει να δράσουμε τώρα».

Επίσης, ο πρώην γερουσιαστής της Πενσυλβάνια, Ρικ Σαντόρουμ, είπε ότι οι πολιτικές του Ομπάμα είναι καταπιεστικές.
Αντικείμενο αρνητικής κριτικής έγιναν εκτός από τα θέματα της οικονομίας και της υγείας, οι πολιτικές που εφαρμόζονται στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη.

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook