To καθεστώς του Καντάφι, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει η ΔΟΕ στις χώρες μέλη της, αγόρασε 1.000 εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Daily Telegraph», το γεγονός αυτό έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Οργανωτική Επιτροπή Λονδίνο 2012 δέχεται δριμεία κριτική για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων που αφήνει εκτός πρόσβασης χιλιάδες ενδιαφερόμενους.

Την προμήθεια των εισιτηρίων και τη διανομή τους σε μέλη της κυβέρνησης και άλλα φιλικά πρόσωπα συντονίζει η οικογένεια του Λίβυου ηγέτη και συγκεκριμένα ο γιος του, Μοχάμεντ Καντάφι, καθώς η βορειοαφρικανική χώρα δεν έχει αποκλειστεί από τη ΔΟΕ, παρά τη βίαιη καταστολή των ταραχών τους τελευταίους μήνες.

Η πράξη αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα τη Βρετανική κυβέρνηση, η οποία φοβάται ότι ίσως η Λιβύη «εκβιάσει» πολιτικές και διπλωματικές δεσμεύσεις, αφού στο Λονδίνο στη διάρκεια των Αγώνων θα βρεθούν περισσότεροι από 120 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Η βρετανική υπηρεσία ασφαλείας συνόρων δεν διευκρίνισε ακόμη αν θα παράσχει την «ολυμπιακή βίζα» που δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα και η οποία χορηγείται σε ξένες διπλωματικές αποστολές, αθλητές και προπονητές για την παρουσία τους στους Αγώνες του 2012.

Ένα εκατομμύριο από το σύνολο των 8,8 εκατ. εισιτηρίων που έχουν τυπωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή θα διατεθεί στις 205 χώρες μέλη της ΔΟΕ για τις ανάγκες των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών τους.

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook