«Είναι δυνατόν να έρχεται ένα έγγραφο που δεν έχει υπογραφή υπουργού να δημιουργεί τόσο πανικό. Είναι δεοντολογικό αυτό;». σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης σχετικά με τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από υπηρεσιακό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο όποιος μετανάστης εισέρχεται παράνομα στη χώρα, δεν θα κρατείτο και θα του δίνονται έγγραφα ισχύος 1 μήνα, σε περίπτωση που θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα ή 6μηνη άδεια παραμονής, αν επιλέξει να παραμείνει χωρίς να διευκρινίζεται τι θα συμβεί μετά.

Το θέμα προέκυψε μετά από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά ο κ. Πανούσης. “Το άκουσα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό”, δήλωσε ο Υπουργός ενημερώνοντας ότι ανακάλεσε σήμερα το πρωί τη διαταγή, ζήτησε τις παραιτήσεις των υπευθύνων ενώ διέταξε και ΕΔΕ.

«Πρόκειται για ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα το οποίο και λύθηκε και θα διερευνηθεί και άλλο. Δεν είχα καμία γνώση για το ζήτημα» επεσήμανε ο υπουργός. .. «Δεν ακολουθήθηκε η διοικητική ιεραρχία. Δεν μπορεί ο κάθε ταξίαρχος να βγάζει μία απόφαση από μόνο τους» υπογράμμισε.

«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα» δήλωσε ο κ. Πανούσης στο Βήμα το βράδυ της Τρίτης.

Ο υπουργός άφησε, επίσης, αιχμές κατά του πρώην Πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά, λέγοντας ότι προκαλεί εντύπωση η «αυτόματη αντίδρασή του» χωρίς να έχει εξακριβώσει την εγκυρότητα της είδησης που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης.

To επίμαχο υπηρεσιακό έγγραφο

Ν.Βούτσης: Ουδέποτε δόθηκε σχετική εντολή

Το υπουργείο δεν έχει καμία ευθύνη για το έγγραφο που προβλέπει άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα, ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Ν.Βούτσης, τονίζοντας ότι ουδέποτε δόθηκε σχετική εντολή και πως ευθύνη φέρει αποκλειστικά εκείνος που υπογράφει το έγγραφο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook