Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου η Παγκρήτια Κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, με συμμετοχή φορέων, σωματείων και συλλόγων του νησιού, στην Αμερικανονατοϊκή Βάση στο Μουζουρά. 

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τις 11 το πρωί, όπου στην Πλατεία Δημοτική Αγοράς, στα Χανιά, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία. Περίπου στις 11:30 έφθασαν τα πούλμαν που είχαν μισθωθεί από τις άλλες Επιτροπές Ειρήνης και τους φορείς του νησιού από την υπόλοιπη Κρήτη. 

Στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, υπήρξε σύντομος χαιρετισμός από τον Λεωνίδα Μπουρμπάκη, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου, και η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Φραγκιουδάκη, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων. Ο Γ. Φραγκιουδάκης τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων τον ρόλο που παίζουν οι Αμερικανονατοϊκές Βάσεις στο νησί όλα αυτά τα χρόνια αλλά και  το ρόλο που θα παίξει η νέα Βάση, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση προτίθεται να φτιάξει, πολύ πιθανό στην Κάρπαθο. 

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο Ενετικό Λιμάνι και στην Παλιά Πόλη των Χανίων. 

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε μηχανοκίνητα προς την Αεροπορική Βάση στο Μουζουρά, όπου κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων έγραψαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα έξω από το Στρατόπεδο του Πεδίου Βολής Κρήτης. 

Τα μπλοκ της πορεία ανασυγκροτήθηκαν στο Μουζουρά, έξω από την Αμερικανονατοϊκή Βάση, με πρώτο το πανό των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης, στο οποίο εκτός από τις γραμματείες των Επιτροπών βρισκόταν ο Βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης Μανώλης Συντυχάκης, αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με επικεφαλή τον Τηλέμαχο Δημουλά, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιος Ορφανός και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Παπαντωνάκης. 

Η πορεία έφτασε ένα βήμα πριν από την είσοδο της Βάσης, όπου απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι Πρόεδροι των Επιτροπών Ειρήνης Ηρακλείου και Λασιθίου, και αντιπροσωπία των Επιτροπών Ειρήνης, μαζί με τον Μανώλη Συντυχάκη, τον Στέλιο Ορφανό και τον Νίκο Παπαντωνάκη παρέδωσαν ψήφισμα, με αιτήματα:

    Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
    Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
    Κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και στο Μουζουρά, όλων των Βάσεων που υπάρχουν σε Ελληνικό έδαφος, και των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.
    Όχι στη δημιουργία νέας αεροπορικής ΝΑΤΟϊκής Βάσης
    Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στη συνέχεια μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων έγραψαν συνθήματα έξω από την βάση και έκαψαν συμβολικά σημαίες της ΕΕ και των ΗΠΑ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook