Η πρόταση της δημοτικής αρχής του Δήμου Χανίων για την αναθεώρηση του Χωροταξικού της Κρήτης, σε ότι αφορά στον Δήμο, διενεμήθη σήμερα  στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

«Καυτό» θέμα η χωροθέτηση  οχλουσών δραστηριοτήτων , οι οποίες – όπως έχει δημοσιεύσει το Flashnews.gr – με την υπάρχουσα μελέτη τοποθετούνται στο Μαράθι Ακρωτηρίου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, στις προτάσεις της δημοτικής αρχής για την αναθεώρηση του χωροταξικού της Κρήτης, γίνεται λόγος για χωροθέτηση οχλουσών δραστηριοτήτων, είτε στον Λατζιμά του Ρεθύμνου, είτε στην Κορακιά, στα όρια Ρεθύμνου με Ηράκλειο.

Παίρνοντας τον λόγο επικεφαλείς των παρατάξεων  της αντιπολίτευσης άσκησαν – σε ορισμένες περιπτώσεις – δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην κατάθεση των προτάσεων.

Μάλιστα σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε το θέμα να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τελικά μετά και από πρόταση του Προέδρου του συμβουλίου, κ.Γιάννη Περάκη, το θέμα των προτάσεων του Δήμου Χανίων για την αναθεώρηση του χωροταξικού θα συζητηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου, δηλαδή μόλις πέντε ημέρες πριν την  λήξη της παράτασης που έδωσε η Περιφέρεια Κρήτης.

Στην συζήτηση τον λόγο πήραν και οι πρώην δήμαρχοι Ακρωτηρίου κ.κ. Μιχάλης Κυνηγός και Αντώνης Γιαννακάκης, οι οποίοι ζήτησαν:

Να χαρακτηρισθεί το Ακρωτήρι ως περιοχή κορεσμένη από οχλούσες δραστηριότητες

Να διορθωθεί το (κραυγαλέο) λάθος της «μελέτης» που χαρακτηρίζει το Ακρωτήρι ως περιοχή κορεσμένη τουριστικά.

Να τονιστεί πως αυτά που αναφέρει η «μελέτη» είναι αδύνατον να εφαρμοστούν στην συγκεκριμένη περιοχή (κάτι το οποίο παρουσίασε σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα το Flashnews.gr)

Με όλα τα παραπάνω συμφώνησε και ο Δήμαρχος Χανίων, αλλά η τελική απόφαση – πρόταση θα ληφθεί στην συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου.

(φωτο αρχείου)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook