Οριακά φαίνεται να δουλεύουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στα Χανιά, καθώς όπως οι ίδιοι λένε τα ασθενοφόρα είναι λιγοστά για τις ανάγκες της πόλης ενώ το κέντρο λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό με επικουρικούς.

Τα αιτήματά τους παρουσίασαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων και ο γιατρός – αναισθησιολόγος του τομέα.

Ο Πρόεδρος Εργαζομένων τομέα ΕΚΑΒ Χανίων, Ιγνάτιος Κυρίτσης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση που επικρατεί αυτή στο Κέντρο καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ενώ έγινε προκήρυξη για προσλήψεις στο ΕΚΑΒ δεν προβλέπεται ούτε μια θέση για τα Χανιά. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κυρίτσης είπε ότι δεν έχει γίνει προκήρυξη θέσης μόνιμου εδώ και 20 χρόνια στα Χανιά. Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι στην πόλη των Χανίων, λειτουργούν 3 ασθενοφόρα και αυτά με επισφάλεια καθώς το 1 από αυτά είναι καθημερινά σε διακομιδή από το νοσοκομείο Χανίων προς το Ηράκλειο, γεγονός που αφήνει την πόλη των Χανίων με 2 ασθενοφόρα.

Χρειάζονται 10 διασώστες μόνιμοι για τον τομέα του ΕΚΑΒ στα Χανιά. Αυτή τη στιγμή, εργάζονται 6 επικουρικοί των οποίων η σύμβαση λήγει τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον ο κ Κυρίτσης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να ενώσει τη φωνή του με τον δήμαρχο Πλατανιά ώστε να ανοίξει ο τομέας ΕΚΑΒ Ταυρωνίτη Κολυμπάρι. Όπως είπε σε εκείνη την ευρύτερη περιοχή συμβαίνουν αρκετά σοβαρά τροχαία, πολλά από αυτά θανατηφόρα. Οι χρόνοι μετακίνησης δεν επαρκούν για άμεση ανταπόκριση.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρθηκε και στο θέμα της στέγασης ενός ασθενοφόρου στον Κλαδισό. Υποστήριξε πως όταν αρχικά είχε δοθεί γι αυτόν τον λόγο ο χώρος έξω από το γυμναστήριο, αυτό ήταν κλειστό. Τώρα που λειτουργεί, σε κάθε αγώνα, όπως είπε, υπάρχει συνωστισμός αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται το ασθενοφόρο και να περιμένουν οι διασώστες πότε θα έρθουν οι οδηγοί για να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους και να ελευθερωθεί η έξοδος. Ο κ. Κυρίτσης ζήτησε από τη δημοτική αρχή να εξετάσει τον χώρο που υπάρχει στην απέναντι μεριά του σταδίου ο οποίος διαθέτει και ξεχωριστά αποχωρητήρια και ο χώρος στάθμευσης δεν παρεμποδίζεται.

Πρόεδρος Εργαζομένων τομέα ΕΚΑΒ Χανίων, Ιγνάτιος Κυρίτσης

Από την πλευρά του ο γιατρός – αναισθησιοόγος του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Λάμπρης, ανέφερε ότι μέσα σε ένα χρόνο οι διασώστες του τομέα στα Χανιά εκπαίδευσαν στα ρεπό τους, δωρεάν, 2.500 πολίτες στις πρώτες βοήθειες.

Γιατρός – αναισθησιολόγος του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Λάμπρης

Στο πλευρό των διασωστών στάθηκαν ο δήμαρχος Χανίων και οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν το σχετικό ψήφισμα που θα συντάξουν και θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ με τα αιτήματά τους. Ο δήμαρχος Χανίων, ως προς το ζήτημα του ασθενοφόρου, είπε ότι δεν είναι μια δαπάνη που μπορεί να γίνει από τον δήμο είναι όμως κάτι που πρέπει να εξεταστεί σε συνεργασία με την περιφέρεια. Η κα Μανιμανάκη υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα αυτοί οι άνθρωποι δε θα ξεκουράζονται καθόλου ενώ και ο κ. Μακρέας είπε χαρακτηριστικά ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετά από μια ηλικία είναι σακατεμένοι γιατί υφίστανται μεγάλη επιβάρυνση.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook