Το υπουργείο Υγείας του Αφγανιστάν αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί εναντίον νοσοκομείου, στα νότια της Καμπούλ, αναφέροντας ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 20 και όχι στους 60, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στόχευε ένα νοσοκομείο της επαρχίας Λογκάρ που απέχει περίπου 75 χιλιόμετρα από την αφγανική πρωτεύουσα.

Το κτίριο του νοσοκομείου καταστράφηκε και ένας μάρτυρες είπε ότι είδε ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί. Στη σύγχυση που επικράτησε κατά τις πρώτες ώρες, το υπουργείο έκανε λόγο για 60 νεκρούς και 120 τραυματίες, αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι 20 και οι τραυματίες περίπου 25.

Ωστόσο, ο προϊστάμενος των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας, Μοχάμαντ Ζάρεφ Ναγιεμπχάιλ, είπε ότι ο οριστικός απολογισμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος επειδή πολλοί άνθρωποι έσπευσαν στο νοσοκομείο και πήραν τις σορούς των συγγενών τους. Ένας άνδρας που κατοικεί κοντά στο νοσοκομείο, ο Αμπντούλ Ραχμάν, υποστήριξε επτά μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook