Σκληρές μάχες σημειώθηκαν μεταξύ των ανταρτών της Λιβύης και δυνάμεων του στρατού περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Εκπρόσωπος των ανταρτών από τα βουνά της Ναφούζα, είπε στο BBC ότι έγιναν σφοδρές μάχες στα περίχωρα της στρατηγικής πόλης Μπιρ αλ-Γκανάμ και ότι προσπαθούν να φτάσουν μέχρι την Τρίπολη.

Οι αντάρτες ελέγχουν τα ανατολικά της χώρας, καθώς και τα περίχωρα της δυτικής Λιβύης, συμπεριλαμβανομένων των βουνών Ναφούζα.

Η κυβέρνηση της Λιβύης επανέλαβε την Κυριακή, την πρότασή της για εκλογές, προκειμένου να διαφανεί εάν ο Καντάφι θα πρέπει να μείνει ή όχι στην εξουσία.

Ο εκπρόσωπος του Καντάφι, Μούσα Ιμπραήμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτείνει μία περίοδο εθνικού διαλόγου και εκλογές που θα επιτηρηθούν από τα Ηνωμένη Έθνη και την Αφρικανική Ένωση.

«Εάν ο λαός της Λιβύης αποφασίσει ότι ο Καντάφι πρέπει να φύγει, θα φύγει» είπε στο Ρόιτερς το Μούσα Ιμπραήμ. «Εάν, όμως ο λαός αποφασίσει να μείνει, θα μείνει».

Ωστόσο, διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Καντάφι να προσπαθεί να διαφύγει από την Τρίπολη.

Η πρόταση για εκλογές έγινε για πρώτη φορά περίπου ένα μήνα πριν από έναν από τους γιους του Καντάφι, τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook