Οι επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη ζητούσαν περισσότερα δάνεια από τις τράπεζες στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση της ΕΚΤ, σημάδι πως οι σταθερές αναπτυξιακές προοπτικές ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να αναλάβουν νέες επενδύσεις.

Η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια αυξήθηκε τόσο για τις μικρομεσαίες όσο και για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ανέφερε η ΕΚΤ στη τριμηνιαία της επισκόπηση για τον Τραπεζικό Δανεισμό 120 πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ευρωζώνη.

Οι ίδιες οι τράπεζες, όπως αναφέρεται σε κείμενο στην ιστιοσελίδα enet.gr άφησαν τα πιστωτικά δεδομένα αμετάβλητα στο δ\’ τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με την έκθεση. Αλλά \”το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως για πρώτη φορά σε περισσότερο από δύο χρόνια, οι χρηματοδοτικές ανάγκες για πάγιες επενδύσεις σταμάτησαν την κάμψη της ζήτησης εταιρικών δανείων\” αναφέρει η ΕΚΤ.

Επίσης, καταγράφηκε αύξηση ενδιαφέροντος για στεγαστικά δάνεια από νοικοκυριά. Τον Δεκέμβριο, η κεντρική τράπεζα εκτίμησε πως η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ανήλθε σε 1,6% ενώ πρόβλεψε πως το 2011 θα σημειωθεί επέκταση 1,4.%

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook