Αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων ζητά η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η οποία θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την Παρασκευή, υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η έκθεση αναγνωρίζει πως το πρόγραμμα έχει δώσει αποτελέσματα, σημειώνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να βελτιωθεί η φορολογική διαχείριση και να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Στην έκθεση τονίζεται επίσης ως αναγκαία την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών, υποστηρίζοντας επίσης πως θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την ΕΚΤ.

Η έκθεση τονίζει ότι μόνο με την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί το ελληνικό χρέος και να μειωθεί σημαντικά έως το τέλος του 2020.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι από τη στιγμή που η Ευρωζώνη συμφώνησε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, το ΔΝΤ καλύπτεται με τη δήλωση αυτή και η εκταμίευση της συμμετοχής του στην 5η δόση πρέπει να θεωρείται γεγονός.

in.gr