Απόλυτα δικαιωμένος από τις εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης του ΟΦΗ εμφανίστηκε ο Νίκος Μαχλάς! Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος των Κρητικών τόνισε ότι ο Θεός στάθηκε δίπλα τους στον «καθαρό αγώνα» που έδωσαν.

Παρόλο που δήλωσε άγνοια, δε, για το πότε θα γίνουν τα πλέι-οφ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΟΦΗ θα εμφανιστεί όπως πρέπει σ’ αυτά για να «επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά ανήκει».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαχλάς στον NovaΣΠΟΡ FM 87,6 :

Για τα αισθήματά τους μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου: «Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα. Αντίθετα, σήμερα φαίνεται ότι ξεκινήσαμε μια διαδικασία χρονοβόρα. Ο χρόνος έχει δικαιώσει την προσπάθεια μας να επανέλθει ο ΟΦΗ εκεί που πραγματικά ανήκει. Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα γίνουν τα πλέι-οφ. Είμαστε μια ομάδα με πλήρες ρόστερ και παρά τις δυσκολίες με τις καθυστερήσεις, νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι, όποτε τελικά αποφασιστεί να γίνει η διοργάνωση».

Για το αν θα αποσυρθεί ο ΟΦΗ από τα πολιτικά δικαστήρια: «Είναι μια σκέψη να αποσυρθούμε. Θα το συζητήσουμε στο Δ.Σ. Νομίζω ότι έπρεπε να κάνουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί νιώθαμε από την αρχή ότι είμαστε καθαροί. Γενικά, ο Θεός νομίζω ότι ήταν μαζί μας και μας βοήθησε στον καθαρό αγώνα που κάναμε.

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει πλέι-οφ: «Βάσει νόμου, πρέπει να οριστούν τα πλέι-οφ, το λέει ο κανονισμός εξάλλου. Αν οι ποδοσφαιριστές αποφάσιζαν να μην παίξουν, θα είχαν δίκιο, θα τους καταλαβαίναμε. Εμείς, γι’ αυτό τους κρατούσαμε τόσον καιρό σε εγρήγορση, γιατί πιστεύαμε ότι θα δικαιωθούμε. Έχουν λήξει αρκετά συμβόλαια παικτών (8), αλλά οι περισσότεροι είναι διατεθειμένοι να παίξουν στα πλέι-οφ.

Για την επόμενη μέρα: «Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια δικαίωση για τη διοίκηση -και φυσικά για τον αγώνα που έκανε ο κόσμος. Δεν μου αρέσει που τα έχουμε βάλει με όλους και με όλα, είμαστε ομάδα και άνθρωποι χαμηλών τόνων. Σεβόμαστε την ΕΠΟ και δεν πήγαμε για άλλο λόγο στα πολιτικά δικαστήρια από το ότι ένα μέλος της δεν έπρεπε να είναι στην επιτροπή. Δεν θέλαμε να τα βάλουμε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, απλά θέλαμε να προασπίσουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας».

Για τη θητεία του ως πρόεδρος: «Ειλικρινά έχω περάσει δύο απίστευτα αγχωτικά και δύσκολα χρόνια. Ήταν τρομερή εμπειρία για μένα. Αν ξαναγινόταν δεν θα έπαιρνα το ρίσκο. Αλλά δεν το μετάνιωσα, γιατί έχω μεγαλώσει σε αυτή την ομάδα. Είναι κι άλλοι που έχουν συμβάλλει, όπως ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ο κ. Κουράκης. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω ως πρόεδρος, θα το σκεφτώ και θα το συζητήσω με τους συνεργάτες μου προκειμένου να πάρουμε μια συλλογική απόφαση.

Για τις οικονομικές δυσκολίες των ομάδων και το θέμα των στημένων: «Υπάρχει μεγάλη κρίση, που έχει χτυπήσει αναπόφευκτα το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε τι έγινε και με τα τηλεοπτικά και δεν ξέρω πού θα βρεθούν στο τέλος οι πόροι για να επιβιώσουν οι ομάδες. Μακάρι να φτάσει μέχρι τέλους το θέμα των στημένων, η δικαιοσύνη να δώσει λύσεις και να επιτρέψει να χτιστεί σε νέες βάσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν σοκαρίστηκα με την υπόθεση των στημένων. Λίγο-πολύ τα ξέραμε αυτά τα πράγματα, απλά κανένας δεν μπορούσε να τα αποδείξει. Γνώμη μου είναι πως έχει πάρει η μπάλα και ανθρώπους που έτυχε να μπλεχτούν από ένα τηλεφώνημα. Ας πάρει, όμως, η δικαιοσύνη τις αποφάσεις και ας κρίνει ποιοι πρέπει να μείνουν στο ποδόσφαιρο, γιατί μας προσβάλλει όλους αυτό το θέμα».