Τελευταία ενημέρωση 9:08

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, είναι οι αγρότες της Κρήτης που βρίσκονται στα μπλόκα που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, προχωρούν σε συμβολικές διακοπές στην κυκλοφορία, ενώ συνεχή είναι και τα μηνύματα συμπαράστασης φορέων.

Στο μπλόκο των Χανίων, στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης,  στα Μεγάλα Χωράφια, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων ανακοίνωσαν πως σήμερα Παρασκευή, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31, ο δρόμος θα κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Παράλληλα με ανακοίνωσή τους καλούν όλους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ενώ αναφέρονται και στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

Επίσης στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζουν και οι αγρότες του Ρεθύμνου, που έστησαν μπλόκο στο ύψος του Ατσιπόπουλου.

Η κινητοποίηση από τους αγρότες συνεχίζεται και στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συλλόγου Ηρακλείου καλεί τους αγρότες του Ηρακλείου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 30/1 στις 10 το πρωί, στο Γιόφυρο.

Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες  
   
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 
Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται και ενάντια στην Ελληνική αγροτιά.
 
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους και θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ανατρέψουμε κάθε κατάσταση -που είναι εις βάρος τους- γιατί ότι εξοντώνει τους αγρότες, έμμεσα εξοντώνει και κάθε έναν από εμάς και συνολικά την πατρίδα μας, που αποστερείται κάθε παραγωγικής βάσης.
 
Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες και το λαό της Ελλάδας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Α’ & Β’ ΒΑΘΜΟΥ ΝOMOY ΧΑΝΙΩΝ

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, o Δήμος Πλατανιά, o Δήμος Αποκορώνου, o Δήμος Κισάμου, o Δήμος Καντάνου-Σελίνου, και o Δήμος Σφακίων, με ομόφωνο ψήφισμά τους δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και στα επικείμενα φορολογικά μέτρα που οδηγούν τους αγρότες στον αφανισμό.

Η οικονομική ανάπτυξη του Νομού Χανίων στηρίζεται κυρίως στον Πρωτογενή Τομέα και τον Τουρισμό, και κατ’επέκταση κινούν κι επηρεάζουν άμεσα και τους υπόλοιπους τομείς της αγοράς του τόπου.

Οι αγρότες, οι οποίοι συνθέτουν το σημαντικότερο κομμάτι του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της Χώρας, και οι οποίοι δίνουν καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες, είναι σήμερα αποδέκτες των πιο σκληρών μνημονιακών πολιτικών, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην εγκατάλειψη της γεωργίας και την απόλυτη χρεοκοπία.

Το γεγονός αυτό θα καταλήξει με τη σειρά του στον αφανισμό των αγροτικών προϊόντων της Χώρας, και συνάμα θα ανοίξει το δρόμο στις αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, βυθίζοντας συνεπώς ακόμα περισσότερο την οικονομία της Ελλάδας.

Όλοι οι Φορείς Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού των Χανίων δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, και ότι είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να καταρριφθεί η όποια σε βάρος τους κατάσταση, να αποτραπεί η εξόντωση τους και, κατά συνέπεια, η διάλυση της παραγωγικής βάσης που βλάπτει το σύνολο της κοινωνίας.

Όλοι μαζί, επαγγελματίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι κι εργαζόμενοι, ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές των αγροτών και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού και άδικου φορολογικού νομοσχεδίου.

Φθάνει πια. Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Είναι επιτακτική η εύρεση κι εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ενός εθνικού σχεδίου το οποίο θα προωθήσει την οικονομική ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας και θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση και το επακόλουθο κοινωνικό αδιέξοδο. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να το πετύχουμε. 

Δήμαρχος Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών, ζητώντας τη δίκαιη αντιμετώπισή τους ως προς το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα επικείμενα φορολογικά μέτρα. 
“Οι αγρότες αποτελούν  σημαντικό και δυναμικό κομμάτι για την οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας, η οποία στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, δίνοντας καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του αγροτικού κόσμου, προκειμένου να καταρριφθεί η σε βάρος τους άδικη κατάσταση”, επισημαίνει στη δήλωση του ο κ. Βάμβουκας. 

Ψήφισμα Γεν. Συνέλευσης  ΕΛΜΕ Χανίων 

Η Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων  συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στη φορολογική και αντιασφαλιστική επιδρομή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσεις σε βάρος της. Τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, είναι νομοσχέδια εξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ενώ χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς σύνταξη.

 Κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ ,έχουν στόχο να πετάξουν από την παραγωγή τους φτωχομεσαίους αγρότες, να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν χωράφια και καλλιέργειες, ώστε να γίνει φτηνότερη η αγροτική γη και να γίνει γρηγορότερα η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια του κεφαλαίου και των σύγχρονων τσιφλικάδων.

Πάνω απ’ όλα, με το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων και την υποβάθμιση-διάλυση της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα χτυπιέται όση απέμεινε από τη διατροφική επάρκεια κατ’ εντολή της Ε.Ε και των ΗΠΑ. Τα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης πατούν πάνω στα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ. 

Η επίθεση αυτή στους αγρότες είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα σε βάρος συνολικά όλων των κλάδων των εργαζομένων, τα μέτρα που παίρνονται στο όνομα δήθεν της βιωσιμότητας και διάσωσης του ασφαλιστικού στόχο έχουν να κατεδαφίσουν ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα στην ασφάλιση και περίθαλψη.

Η έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, πρέπει να μετατραπεί  σε συμπαράταξη με το ξεδίπλωμα μαζικών απεργιακών αγώνων σε κάθε χώρο δουλειάς, με το να πάρουν οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους, με  στόχο να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook