Με αφορμή τη σπουδαία μεταγραφή του Δημήτρη Χατζηισαΐα από τον Πανιώνιο στον ΠΑΟΚ, σας παρουσιάζουμε το τι κάνουν φέτος οι παίκτες της τότε ομάδας του ΑΟ Χανιά.

Τη σεζόν 2013-2014 ο ΑΟΧ έφτασε μία… ανάσα από τη διεκδίκηση της ανόδου στη Super League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Από εκείνη την ομάδα πλέον υπάρχουν 5 ποδοσφαιριστές στη Super League και ακόμα τρεις που πρωταγωνιστούν στην Α’ Κατηγορία Κύπρου.

Αναλυτικά το τότε ρόστερ και το που αγωνίζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής:

Τερματοφύλακες

Κώστας Θεοδωρόπουλος: Οι εμφανίσεις του με τον ΑΟΧ (εκείνη τη σεζόν 35 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο) έκαναν τον Αστέρα Τρίπολης να τον αποκτήσει. Στους Αρκάδες είχε πέρσι 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και φέτος μετράει 13 (2 στο πρωτάθλημα, 6 στο Κύπελλο, 5 στην Ευρώπη).

Δημήτρης Ρίζος: Μετά τον ΑΟΧ καθιερώθηκε σε Ολυμπιακό Βόλου (17 συμμετοχές) και Λαμία (14 συμμετοχές), από την οποία αποτέλεσε πρόσφατα παρελθόν.

Μανώλης Μαρκαντωνάκης: Έφυγε το καλοκαίρι από τον ΑΟΧ και βρέθηκε στη Γλφάδα, αλλά άμεσα μετακόμισε στην ΑΕ Μοσχάτου κι από εκεί πριν λίγες ημέρες στον ΑΟ Περιστερίου.

Αντρέα Μοντρούκιο: Έφυγε γρήγορα από τον ΑΟΧ στον οποίο είχε έρθει δανεικός από τη Γιουβέντους και αγωνίστηκε σε Μπρα (11 συμμετοχές), Άστι (6 συμμετοχές) και πλέον είναι στην Ουγγαρία για την Ταταμπάνια.

Κώστας Γύπαρης: Μετά τον ΑΟΧ τον Ιανουάριο του 2014 βρέθηκε στον Πανακρωτηριακό, όπου έμεινε για ενάμιση χρόνο και πλέον συνεχίζει στον Ποσειδώνα Καμισιανών Ραπανιανών.

Αμυντικοί

Τάσος Παγώνης: Ο μοναδικός που παραμένει από εκείνη την ομάδα αν και το καλοκαίρι είχε βρεθεί για λίγες εβδομάδες στα Τρίκαλα. Η αγάπη του για τον ΑΟΧ τον έκανε να επιστρέψει στην ομάδα.

Δημήτρης Χατζηισαΐας: Έκανε το άλμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ μετά από μιάμιση σεζόν με 34 συμμετοχές και 1 γκολ στη Super League και 8 στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Πανιώνιο. Είχε κάνει… αχτύπητο δίδυμο με τον Παπατζίκο και ο ΑΟΧ διέθετε μία από τις καλύτερες άμυνες στην κατηγορία.

Αλέξανδρος Παπατζίκος: Στον ΑΟΧ παρέμεινε και την επόμενη σεζόν αλλά λόγω τραυματισμών δεν είχε πολλές συμμετοχές. Το καλοκαίρι μετακόμισε στον ΟΦΗ, από τον οποίο αποτέλεσε πρόσφατα παρελθόν… ανηφορίζοντας στις Σέρρες για λογαριασμό του Πανσερραϊκού.

Γιώργος Πιθαρούλης: Άφησε τον ΑΟΧ για την Επισκοπή και το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στον ΟΦΗ, απ’ όπου αποχώρησε πριν δύο ημέρες.

Κώστας Μανωλάς: Και η επόμενη σεζόν τον βρήκε για έξι μήνες στον ΑΟΧ και στη συνέχεια βρέθηκε στη Super League για λογαριασμό της Κέρκυρας. Από το καλοκαίρι έχει επιστρέψει στον Λεβαδειακό, με τον οποίο έχει 12 συμμετοχές φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Βασίλης Βαλλιάνος: Άφησε τον ΑΟΧ και την Ελλάδα για την Κύπρο και την Ενωση Νέων Παραλιμνίου. Ήταν από τους συντελεστές της περσινής κατάκτησης του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, ενώ και φέτος είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας με 20 συμμετοχές και 1 γκολ, το οποίο είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο της αγωνιστικής.

Νίκος Πάτας: Εκείνη τη σεζόν αλλά και την επόμενη έκανε από μία συμμετοχή και τη φετινή σεζόν μετακόμισε στην Επισκοπή, όπου είναι βασικό στέλεχος με 11 συμμετοχές έως τώρα.

Λευτέρης Μάνικος: Έμεινε και πέρσι στον ΑΟΧ αλλά επέστρεψε το καλοκαίρι στη Λάρισα για λογαριασμό του Οικονόμου Τσαριτσάνης με τον οποίο έχει 7 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική.

Μέσοι

Φαμπρίτσιο Πότσι: Μετά τον ΑΟΧ πέρασε από έξι μήνες σε Κύπρο (Αγία Νάπα) και Άργος (Παναργειακό) κι ενώ βρέθηκε φέτος κοντά στην επιστροφή του στην ομάδα αποτελεί βασικό στέλεχος του Κισσαμικού (14 συμμετοχές στη Football League).

Γιάννης Γκούμας: Είχε έρθει στα Χανιά τον Ιανουάριο του 2014 και έμεινε στον ΑΟΧ και την επόμενη σεζόν. Φέτος συνεχίζει στον ΟΦΗ, όπου μετράει 12 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική.

Σωτήρης Τσάτσος: Στον ΑΟΧ αποχώρησε πριν αρχίσει η επόμενη σεζόν και βρέθηκε στην Καλαμάτα πέρσι όπου έκανε… παπάδες με τη “Μαύρη Θύελλα” (23 συμμετοχές-3 γκολ και… αμέτρητες ασίστ). Φέτος αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣ Μεσσηνίας με τον φιλόδοξο Τσικλητήρα Πύλου (που διέσυρε πρόσφατα για το Κύπελλο την Καλαμάτα με 3-0), στον οποίο έχει και πόστο προπονητή στην Ακαδημία.

Ανδρέας Βασιλόγιαννης: Ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της εκπληκτικής πορείας του ΑΟΧ, συνέχισε την καριέρα του πέρσι στη Λαμία (17 συμμετοχές-3 γκολ στο πρωτάθλημα), ενώ φέτος διαπρέπει στην Κύπρο με τη φανέλα του Ερμή Αραδίππου, έχοντας 19 συμμετοχές και 3 γκολ στην Α’ Κατηγορία και 1 γκολ σε 1 συμμετοχή στο Κύπελλο Κύπρου.

Κώστας Σκάρος: Είχε αποτελέσει μεταγραφή Ιανουαρίου αλλά μετά τη λήξη της σεζόν βρέθηκε κι αυτός στην Καλαμάτα (14 συμμετοχές), για να ακολουθήσει φέτος η Χαλκίδα (4 συμμετοχές-1 γκολ) και πριν από λίγες εβδομάδες ο Φωστήρας.

Αντώνης Καμπλιώνης: Αποχώρησε από τον ΑΟΧ μετά το τέλος εκείνης της σεζόν και αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές των Τρικάλων στην ιστορική επιστροφή στη Football League (25 συμμετοχές-6 γκολ, 5 συμμετοχές-2 γκολ στο Κύπελλο). Πλέον βρίσκεται στο δυναμικό της πρωτοπόρου της Football League ΑΕΛ, με την οποία ωστόσο έχει 2 συμμετοχές μόνο στο Κύπελλο Ελλάδας.

Γιάννης Μποτωνάκης: Είχε αποχωρήσει στα μέσα της σεζόν για τον Κισσαμικό, με τον οποίο πέρσι πανηγύρισε τον τίτλο και την ιστορική άνοδο στη Football League, αποτελώντας έναν από τους πρωταγωνιστές (22 συμμετοχές-3 γκολ). Ξεκίνησε φέτος ως βασικός στον Πανελευσινιακό (11 συμμετοχές-1 γκολ-3 ασίστ στο πρωτάθλημα, 1 συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας), αλλά αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και… επαναπατρίστηκε για τον Πανακρωτηριακό, αν και είχε εκφράσει την επιθυμία να φορέσει ξανά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας (ΑΟΧ).

Μάριος Ζντράβκοβιτς: Είχε κάνει την υπέρβαση στην καριέρα του και από το τοπικό βρέθηκε να είναι βασικό στέλεχος στον ΑΟΧ. Μετά από εκείνη τη γεμάτη σεζόν που είχε (22 συμμετοχές) βρέθηκε για έξι μήνες στην Αναγέννηση Ιεράπετρας (10 συμμετοχές), ενώ το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε μία από τις σημαντικές μεταγραφές της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ στην Α’ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Χανίων.

Τόμισλαβ Κοσταντίνοφ: Ο χαρισματικός Βούλγαρος ποδοσφαιριστής έκανε μεταγραφή στο Αζερμπαϊτζάν και στην AZAL, για να επιστρέψει στη Βουλγαρία για τη Μινιόρ Πέρνικ. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βίτοσα Μπίστριτσα, με την οποία αντιμετώπισε το καλοκαίρι σε φιλικό παιχνίδι τον Πλατανιά.

Δημήτρης Τσατσαρής: Στη μετά ΑΟΧ εποχή έπαιξε σε Παναιγιάλειο, Τράχωνες και συνεχίζει φέτος στη Χαλκίδα, όπου πλέον έχει ξανά προπονητή εδώ και λίγες εβδομάδες τον Μουράτ Σεροπιάν.

Άλεξ Κουίγιο: Η θητεία του ήταν σύντομη στον ΑΟΧ αφού είχε αποχωρήσει τον Οκτώβριο. Επέστρεψε στην Ισπανία για τη CD Mairena και φέτος συνεχίζει στο Γιβραλτάρ με τη φανέλα της Europa FC.

Μανόλης Παπαδάκης: Όταν αποχώρησε από τον ΑΟΧ μετακόμισε στην ομάδα του τόπου του, τον Άρη Βουκολιών, ενώ φέτος είναι βασικό στέλεχος της Σπάθας στον όμιλο τίτλου της Α’ ΕΠΣ Χανίων.

Μπόγιαν Γιάκοβιτς: Χωρίς συμμετοχές τότε είχε αποχωρήσει τον Ιανουάριο για τον ΑΟΑΝ (15 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική). Πέρσι επέστρεψε στη Νορβηγία παίζοντας στη Sprint/Jeløy, ενώ τώρα φαίνεται να το έχει… γυρίσει στο ποδόσφαιρο σάλας!

Γιάννης Μιχαλακόπουλος: Δεν είχε συμμετοχές τότε στον ΑΟΧ, παρά μόνο σε φιλικά παιχνίδια και στη συνέχεια βρέθηκε στον Άρη Σούδας κι από εκεί στον Πανακρωτηριακό.

Γιάννης Βαρουξάκης: Παρόμοια περίπτωση με τον Μιχαλακόπουλο, με τον οποίο είχε τσακωθεί σε προπόνηση του ΑΟΧ με αποτέλεσμα να τους διώξει τότε ο Σεροπιάν. Πέρσι ήταν για λίγους μήνες στον Δωτιέα Αγιάς (4 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική και 1 στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής).

Κώστας Ταταράκης: Αποχώρησε πέρσι από τον ΑΟΧ και βρέθηκε στο ΙΝΚΑ, τη φανέλα του οποίου φοράει και φέτος.

Επιθετικοί

Ντίνος Πάγκαλος: Άλλος ένας… σουπερλιγκάτος πρώην παίκτης του ΑΟΧ, που τη φετινή σεζόν επέστρεψε στον Πλατανιά για να πάρει το “βάπτισμα πυρός” στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλες τόσες με 1 εκπληκτικό γκολ κόντρα στον Απόλλωνα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Γιάννης Λουκίνας: Από τον ΑΟΧ… ανηφόρισε στον Ηρακλή, κάνοντας πέρσι εκπληκτική χρονιά στη Football League με 15 γκολ σε 29 ματς. Ανανέωσε τη συνεργασία του με τον “γηραιό” αν και το όνομά του “έπαιξε” σε ρεπορτάζ ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και φέτος μετράει 9 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία και 3 με 1 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας.

Γιώργος Μπουντόπουλος: Βρέθηκε αντίπαλος του ΑΟΧ πέρσι με Πανηλειακό και Παναχαϊκη, ενώ φέτος συνεχίζει στην ΑΕΛ, πραγματοποιώντας πολύ καλό πρωτάθλημα με 2 γκολ σε 15 συμμετοχές.

Μάρκος Μαραγκουδάκης: Ήταν μία από τις μεταγραφές Ιανουαρίου, αλλά μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον ΑΟΧ πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Κύπρο και εκ του αποτελέσματος έχει δικαιωθεί. Με 9 γκολ σε 20 ματς έβαλε το δικό του… λιθαράκι στην άνοδο του Άρη Λεμεσού στην Α’ Κατηγορία, ενώ φέτος κάνει κι αυτός ιδανικό πρωτάθλημα με 6 γκολ σε 18 ματς.

Βασίλης Γωνιωτάκης: Άφησε με… βαριά καρδιά τον ΑΟΧ και από την περσινή σεζόν φοράει τη φανέλα του ΙΝΚΑ, κοσμώντας με την παρουσία του τα γήπεδα του τοπικού.

Τιάγκο Μέλο: Ο συμπαθής Βραζιλιάνος επιθετικός επέστρεψε στη δική του “Γη της Επαγγελίας”, τη Μάλτα, όπου ξεχωρίζει με τη φανέλα των Xewkija Tigers, αφού πρώτα είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Κηφισιά.

Βασίλης Σαντριάς: Είχε αποχωρήσει στα μισά της σεζόν και αγωνίστηκε από τότε σε Ιωνικό, Νέα Ιωνία. Πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στον Πειραιά με το Κερατσίνι, ενώ φέτος πέρασε (χωρίς να παίξει) από Αγ. Παρασκευή, για να βρεθεί στο Περιστέρι για τον Ήφαιστο και στη συνέχεια για τον ΑΟ Περιστερίου, όπου πλέον έχει συμπαίκτες τους Μάνο Ψαράκη και Μανόλη Μαρκαντωνάκη.

Τάτι Μαλντονάντο: Σύντομο ήταν και το πέρασμα του Ισπανού άσου, όπως και του συμπατριώτη του Κουίγιο. Μετά τον ΑΟΧ έμεινε λίγους μήνες εκτός δράσης, προτού επιστρέψει στην Ισπανία για τη Σαν Φερνάντο.

 

*Με στοιχεία από transfermarkt, wikipedia, soccerbase

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook