Συνάντηση είχαν χθες παραγωγοί του Ηρακλείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου.

Στην ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

“Χθες Δευτέρα 7/3/2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου με την Ομάδα Παραγωγών – Αμπελουργών του Προφήτη Ηλία και τους προέδρους των Συν/μων Επισκοπής, Παναγιάς, Αρκαλοχωρίου, Κρουσώνα και Αγίου Μύρωνα ως εκπροσώπων ομάδας 20 συνεργαζόμενων ανεξάρτητων πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών του Ν. Ηρακλείου.

Στο διάλογο που ακολούθησε, αναδείχτηκε το σημαντικό ζήτημα της υποβάθμισης των συλλογικών οργανώσεων του αγροτικού κόσμου της Κρήτης τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της απαξίωσης των αρχών του συνεταιρίζεσθαι και της συλλογικής δράσης με την ευθύνη των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και του αγροτοπατερισμού.

Κοινή συνισταμένη της συνάντησης ήταν η συγκρότηση υγιών συλλογικοτήτων από πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και ομάδας παραγωγών ( εκεί όπου βρίσκεται και δημιουργεί πραγματικά ο αγροτικός κόσμος ), στηρίζοντας και ενισχύοντας τις ανάλογες προσπάθειες στο Ηράκλειο ως πιλότο για όλη τη χώρα.

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα σχετικά με την ΚΑΠ, τις επιδοτήσεις, τα προγράμματα και τη κάρτα του αγρότη ( agrocarta ), την καθιέρωση της οποίας δρομολογεί ήδη η κυβέρνηση σε διαβούλευση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Θετικά ανταποκρίθηκε ο Υπουργός σε αιτήματα ζητημάτων  λειτουργικότητας, που τέθηκαν κυρίως εκ μέρους της Ομάδας Παραγωγών.

Τη συνάντηση ακόμα απασχόλησε τα θέματα της αμπελουργίας του νομού, όπως η διεκδίκηση της αύξησης των δικαιωμάτων φύτευσης οιναμπέλων, η δυνατότητα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας κ.α. και διατυπώθηκε η από κοινού βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας προς τη κατεύθυνση της επίλυσής τους.

Η όλη διαδικασία έδειξε πως ο διάλογος είναι ο πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων της αγροτιάς.

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια της συλλογικής προσπάθειας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook