Δράση ενημέρωσης  για τη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου Χανίων πραγματοποιήθηκε στα τμήματα Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Φυτικής Παραγωγής του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χανίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη Γεωπόνο της Δομής, Ειρήνη Παπίλαρη, και την ψυχολόγο του Γραφείου Διαμεσολάβησης, Στέλλα Χριστουλάκη, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου. 

Η γεωπόνος παρουσίασε στους μαθητές την οργάνωση, τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου Χανίων και τους προσκάλεσε να συμμετέχουν ενεργά ως εκπαιδευτική ομάδα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξία της βιολογικής καλλιέργειας και τη διάσωση των ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων.
Οι μαθητές παρουσίασαν την ανάπτυξη των φυτών από τα σπόρια, που τους είχε διαθέσει η Δομή σε προηγούμενη επίσκεψη. Παράλληλα διαμοιράστηκαν εκ νέου σπόρια από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες και δίσκοι προβλάστησης.

Η ψυχολόγος έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις υπόλοιπες Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Συσσίτιο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Γραφείο Διαμεσολάβησης), που υλοποιούνται στην πόλη μας σε συνεργασία των φορέων: Δήμος Χανίων, ΑμΚΕ “Ξένιος Ζεύς” και Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook