Σε λίγες ημέρες λήγουν οι εργολαβίες στην καθαριότητα ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ανέβαλε την ψήφιση των συμβάσεων καθαριότητας.

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί και να ψηφιστεί σήμερα κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, όμως, η δημοτική αρχή ζήτησε την απόσυρση του θέματος και τη συζήτησή του την Παρασκευή 18 Μαρτίου με επείγουσα συνεδρίαση, καθώς, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ν. Αλεξανδράκης, από τον έλεγχο που έγινε, προκύπτει θέμα κοστολόγησης του διαγωνισμού, που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Ωστόσο, ο κ. Άρης Παπαδογιάννης κατηγόρησε για παροιμιώδη καθυστέρηση 4 μηνών τη δημοτική αρχή με αποτέλεσμα σε λίγες μέρες να λήγουν οι εργολαβίες χωρίς ο δήμος να έχει ψηφίσει συμβάσεις:

Ζούμε το παιχνίδι του παραλόγου. Εγκρίναμε από τον Νοέμβριο ως δημοτικό συμβούλιο τη μελέτη καθαριότητας. Έχουμε Μάρτιο. Φέρατε το θέμα τέσσερις μήνες μετά! Για να εγκρίνουμε τι; Στις 19 – 20 – 21 – 22 του μήνα τελειώνουν οι εργολαβίες καθαριότητας. Πώς θα προχωρήσει ο δήμος χωρίς εργολαβίες;

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος δήλωσε λακωνικά ότι είναι ένα θέμα για το οποίο θα επιληφθεί η οικονομική επιτροπή, τόνισε ότι το θέμα έχει αποσυρθεί ενώ απάντησε ότι ο δήμος και στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση χωρίς να επηρεάζονται οι εργολαβίες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι την αναβολή του θέματος ζήτησαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή ότι έφερε τελευταία στιγμή την εισήγηση και δεν υπήρχε η δυνατότητα μέσα σε τόσο λίγο χρονικο διάστημα να τη μελετήσουν, προκειμένου να έχουν άποψη και να το συζητήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook