Ένα πρωταπριλιάτικο αστείο της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα, που με σατιρική διάθεση και με έντονο το πολιτικό στοιχείο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας που υπογράφει ο Παρασκευάς Περάκης με τίτλο «Διανομή δωρεάν αρνιών από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων», έχει ως εξής:

Δύο χιλιάδες αρνιά θα μοιράσει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων τη Μεγάλη Πέμπτη από τα γραφεία του στην οδό Νεάρχου. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε χθες βράδυ και πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα αρνιά θα μοιραστούν με σειρά προτεραιότητας σε όσους τηλεφωνήσουν μόνο σήμερα στα γραφεία του κόμματος στα Χανιά για να δηλώσουν συμμετοχή, στο τηλέφωνο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων 2821027771. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπανδρέου σημείωσε ότι «οι δηλώσεις θα γίνονται τηλεφωνικά μόνο, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών στην οδό Νεάρχου. Αλλωστε πάγια θέση του κόμματός μας είναι η έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες και η μείωση της γραφειοκρατίας. Οι πολίτες, λοιπόν, θα εξυπηρετούνται τηλεφωνικά και μόνο την Παρασκευή».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Μιλώντας για την απόφαση αυτή ο Χανιώτης υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι «πάρθηκε μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, οι οποίοι αρχικά αντιδρούσαν, αλλά από πλευράς μας θέσαμε τη διανομή αρνιών στους Χανιώτες ως “κόκκινη γραμμή”».

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
Με μία  ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Χανιώτης αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σχολίασε τη διανομή αρνιών: «Είναι μία απάντηση στα παπαγαλάκια της διαπλοκής. Το καραβάνι προχωρά. Τα σκυλιά ουρλιάζουν. Τα οζά θα μοιραστούν». Μάλιστα στο τέλος της ανάρτησής του προσέθεσε και μία μαντινάδα σχετική με τα αιγοπρόβατα: «Ελυσε το χειρόφρενο τση σκαφτικιάς του Σήφη και πήγε και επλάκωσε μια αίγα κι ένα ρίφι».

Η ΒΑΛΙΑ ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ
Ικανοποιημένη από την απόφαση για διανομή αρνιών δήλωσε και η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι μετά από δική της ενέργεια «τα αρνιά που θα προσφερθούν είναι από τον Αποκόρωνα, μεγαλωμένα στον κάμπο που διασχίζει ο ποταμός Μανταμάς».

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ
Από την πλευρά του ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης ξεκαθάρισε ότι «η διανομή αρνιών είναι νομικά “θωρακισμένη” ώστε να μην παρουσιαστεί κανένα εμπόδιο στη διαδικασία».

Υ.Γ. 
Καλό μήνα και καλή Πρωταπριλιά!

Το δημοσίευμα, όπως φάινεται ενόχλησε έντονα τον Π. Πολάκη, αφού δεν είναι λίγες οι αναφορές από αναγνώστες μας, που μας λένε ότι τους διαγράφει από το προφίλ του αφού δεν αντέχει την κριτική την οποία του ασκούν.

Θυμίζουμε ότι και στο παρελθόν είχε απευθυνθεί, μεταξύ άλλων ΜΜΕ, σε εξίσου βαρείς χαρακτηρισμούς προς τον ιστορικό εκδότη των Χανιώτικων Νέων κ. Γιάννη Γαρεδάκη, μιλώντας για  «δημοσιογραφική αλητεία και κατευθυνόμενη δημοσιογραφία της εφημερίδας και του εκδότη». 

Έτσι για την χθεσινή δημοσίευση της εφημερίδας, έγραψε στον τοίχο του στο Facebook:

Εδώ βέβαια δημιουργείται και ένα ερώτημα από τους πολίτες.. Αν ένα έθιμο, αν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα ενόχλησε και προκάλεσε την οργή του Π. Πολάκη, τότε πως πρέπει να αντιδράσουν οι πολίτες για τα ψέματα που λέει ο ίδιος τόσο καιρό;

Ο συντάκης στο τέλος αναφέρει οτι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, δεν έπαιξε με κανενός την αγωνία και την αξιοπρέπεια. Αντιθέτως οι υποσχέσεις του Υπουργού και κατ' επέκταση της κυβέρνησης έπαιξαν με τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου προκειμένου να πάρουν την ψήφο του. Και όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παθαίνει κάτι απο τα πρωταπριλιάτικα αστεία, παθαίνει από αυτά που λεει και δεν μπορεί να υλοποιήσει.

Θα υπάρχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρχει απάντηση από την πλευρά της εφημερίδας.