Ο Ρούπερτ Μέρντοχ και ο γιος του Τζέιμς συμφώνησαν να καταθέσουν την Τρίτη ενώπιον επιτροπής Βρετανών βουλευτών, ανταποκρινόμενοι θετικά σε μια κλήτευση τους από τους κοινοβουλευτικούς, ανακοίνωσε την Πέμπτη μια εκπρόσωπος της News Corp., του ομίλου του μεγιστάνα των αυστραλοαμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

«Η News Corp. είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι μια επιστολή προς τους βουλευτές συντάσσεται τώρα για να τους πληροφορήσει ότι οι κ.κ. Ρούπερτ και Τζέιμς Μέρντοχ θα παραστούν την Τρίτη» στη συνεδρίαση της επιτροπής, δήλωσε η εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Έρευνα για τυχόν υποκλοπές τηλεφωνημάτων επί αμερικανικού εδάφους

Η αμερικανική ομοσπονδιακή Αστυνομία (FBI) ξεκίνησε ήδη την έρευνα της, στο θέμα των ισχυρισμών για υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στις ΗΠΑ, εκ μέρους του ομίλου μμε ιδιοκτησίας του Αυστραλο-αμερικανού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ τόνισε, σήμερα στη Νέα Υόρκη, ένας εκπρόσωπος του FBI.

«Είμαστε ενήμεροι των ισχυρισμών για διενέργεια υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και τους εξετάζουμε «, δήλωσε ο εκπρόσωπος του FBI.

Ο ίδιος διευκρίνισε, μιλώντας στο Ρόιτερς, ότι θα ερευνηθούν οι ισχυρισμοί, ότι «υπεκλάπησαν τα τηλεφωνήματα θυμάτων των τρομοκρατικών ενεργειών», παραδείγματος χάρη στη Νέα Υόρκη στην περιοχή των Δίδυμων πύργων, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook