Δύο νέα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων θα θέσει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ μετά το Πάσχα. Τα προγράμματα αυτά αφορούν νέους 18-24 και 25-29 ετών.  

Ακόμη αναμένεται υπουργική απόφαση για την έκδοση δημόσιας πρόσκλησης για 6.900 ωφελούμενους μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και για επιπλέον 2.500 άτομα σε κέντρα φιλοξενίας και hotspots.  

Εντός του 2016 θα υπάρξει σύμφωνα με το Έθνος,  ακόμα μία δράση για νέους, που θα περιλαμβάνει κατάρτιση εκτός επιχείρησης και ακολούθως απασχόληση σε κανονικές θέσεις εργασίας,  ενώ  ανοικτό παραμένει το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, το οποίο τρέχει εδώ και λίγες εβδομάδες και έχει ήδη δεχτεί 1.268 αιτήσεις εργοδοτών.  

Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προσφερθεί νέο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης στον αγροτικό τομέα με κεφάλαιο ύψους 22.000 ευρώ για νέους καλλιεργητές έως 40 ετών. Ως τις  9 Μαΐου «τρέχουν» εν τω μεταξύ,  οι αιτήσεις για 728 θέσεις στον πολιτισμό ενώ στις 24 Μαΐου λήγουν οι αιτήσεις για καινοτόμες επιχειρήσεις.

Πηγή: lifo.gr