Η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί το 2017 όμως θα γίνει προσπάθεια ο παραχωρούμενος χώρος να φτάσει στα 4600 τμ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που  μειώνει τα τραπεζοκαθίσματα στο ενετικό λιμάνι Χανίων σε χώρο μόλις 2.300 τμ, σύμφωνα δηλαδή με όσα όριζε η παλιά μελέτη Ρωμανού Καλογήρου, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως, σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων μετά από ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χανιά 100/5” κ. Άρη Παπαδογιάννη.

Ο κ Παπαδογιάννης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς την δημοτική αρχή κατηγορώντας την ότι  δείχνει αδιαφορία και ανικανότητα να παρακολουθήσει την νομική εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν το δήμο και προκάλεσε τόσο “θόρυβο” με μια απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (ΔΛΤ) – με την οποία μειώνεται κατά περίπου 23% ο χώρος που παραχωρείται στους καταστηματάρχες για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους – η οποία αποδείχτηκε ότι δεν είναι νόμιμη.

“Φέρατε μια μελέτη κοροϊδία’. Ο Δήμος δεν είναι άξιος να παρακολουθήσει τα νομικά θέματα που τον αφορούν.Η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι τεράστια” σημείωσε ο κ. Παπαδογιάννης, προσθέτοντας ότι η μελέτη του Ρωμανού – Καλογήρου δεν είναι εφαρμοστέα καθώς υπάρχουν συγκεκριμενες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν, όπως υπογειοποίηση καλωδίων, εφαρμογή μελέτης σκιαδίων κτλ. 

Ο δήμαρχος Χανίων,  έκανε λόγο για κρεσέντο υπερβολών και δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά του κ. Παπαδογιάννη καθώς όπως σημείωσε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων που ήταν και ο ίδιος παρών, δόθηκαν απαντήσεις για το λόγο που η απόφαση του ΣτΕ δεν είχε γνωστοποιηθεί στο δήμο. Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, ο δήμος δεν ήταν στους δικαιούχους για να λάβουν ενημέρωση ως προς την απόφαση η οποία τελικά περιήλθε στη γνώση της δημοτικής αρχής μετά από ερευνα του δήμου. Ο δήμαρχος Χανίων επανέλαβε ότι οι καταστηματάρχες απέκρυψαν την  απόφαση του ΣτΕ και την απόρριψη της προσφυγής τους για τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ τόνισε ότι ο δήμος θέλει να βρει μια χρυσή τομή μεταξύ των 2300 τμ, που ορίζει η απόφαση και των 6068 τμ που είναι η υφιστάμενη κατάσταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΔΛΤ κ. Βλαχάκης επεσήμανε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι οριστική και αμετάκλητη και ο δήμος είναι υποχρεωμένος να την εφαρμόσει, Ωστόσο οπως πρόσθεσε, στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου να βρεθεί μια χρυσή τομή που να εξυπηρετεί τόσο τους επισκέπτες του Ενετικού Λιμένα και τους δημότες όσο και τους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα, θα αναζητηθεί μια μέση λύση ώστε να ισχύσουν τα 4600 τμ, ως παραχωρούμενος χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Ο κ. Βλαχάκης επέρριψε ευθύνες στους προκατόχους του που εδώ και 10 χρόνια δεν έχει εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μελέτη ενώ κατηγόρησε τον κ. Παπαδογιάννη ότι στο παρελθόν ως αντιδήμαρχος αλλά και σε συνεντεύξεις του στον τύπο είχε τοποθετηθεί υπερ της υλοποίησης της μελέτης την οποία τώρα απορρίπτει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook