Τα αστυνομικά τμήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας θα προχωρήσουν στην κατάργηση 34.100 θέσεων εργασίας έως τον Μάρτιο του 2015, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 14% της αστυνομικής δύναμης, στο πλαίσιο του σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης, σύμφωνα με την έκθεση της Επιθεώρησης της Αστυνομίας της Αυτής Μεγαλειότητας.

Τουλάχιστον το ένα τρίτο των περικοπών έχει ήδη πραγματοποιηθεί με 11.200 ανθρώπους να έχουν χάσει τη δουλειά τους μέχρι φέτος τον Μάρτιο.

Σε μία ξεχωριστή έκθεση της Επιθεώρησης, που δημοσιεύθηκε επίσης σήμερα, αναφέρεται ότι μία μείωση της τάξης του 10% των αστυνομικών δυνάμεων ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση 3% της εγκληματικότητας, αν και στην έκθεση δεν υπήρχε σαφές συμπέρασμα για τη σύνδεση μεταξύ του αριθμού των αστυνομικών δυνάμεων και των ποσοστών εγκληματικότητας.

Η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ δήλωσε: «Η κατάργηση 16.200 θέσεων εργασίας στην αστυνομία είναι ένα ανεύθυνο στοίχημα με την εγκληματικότητα και τη δημόσια ασφάλεια».

Πάντως σύμφωνα με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον οι μειώσεις θα είναι διαχειρίσιμες.

Ο υπουργός Εγκληματικότητας και Ασφάλειας Τζέιμς Μπρόκενσάιρ δήλωσε: «Κάνουμε το μερίδιό μας καταργώντας την άχρηστη γραφειοκρατία, μειώνοντας τη σπατάλη χρόνου και χρημάτων και φροντίζοντας οι αστυνομικές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνάμεις τους».

«Η αποτελεσματικότητα της αστυνομικής δύναμης δεν εξαρτάται από τους αριθμούς των αστυνομικών, αλλά από το πόσο σωστά χρησιμοποιεί τους πόρους της», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook