Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (08/08) το μεσημέρι,  στο κτήριο του ΟΑΚ, στην Αγιά Χανίων μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών κ.Σταθάκη, του κ.Φώτη Καζάκη, Διευθύνων σύμβουλο του ΟΑΚ και τoy κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη , δήμαρχο Αποκόρωνα καθώς και άλλων συμβούλων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε ενα μείζον θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια  την Κρήτη και δεν είναι άλλο απο το Βόρειο Οδικό Άξονα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και τα σχέδια που βρίσκονται υπο μελέτη για την βελτίωση του .

Εις βάθος, συζητήθηκε το τμήμα του ΒΟΑΚ απο τον κόμβο Καλυβών έως τους Άγιους Πάντες, ενα τμήμα 8 χιλιομέτρων.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταθάκης,σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι η ολοκλήρωση έργων στον ΒΟΑΚ αποτελεί προσωπική υπόσχεση της Κυβέρνησης.

Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχτηκε οτι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται μέχρι στιγμής το έργο δεν είναι ο σωστός.”Ο ΒΟΑΚ μέχρι στιγμής κατασκευάζεται τμήμα-τμήμα με τρόπους, όχι πολύ αποτελεσματικούς”

Η προσέγγιση της κυβέρνησης για την σωστή ολοκλήρωση του έργου πρέπει να γίνει μέσα απο τρία βήματα:

  • 1)Ενα στρατηγικό σχέδιο μελέτης για το πως θα γίνει ο ΒΟΑΚ.
  • 2)Ποιο θα είναι το κόστος της ολοκλήρωσης του έργου.
  • 3)Κάποιες στοιχειώδης τεχνικές προδιαγραφές για τα επόμενα βήματα.

Ο κ.Σταθάκης ανέφερε οτι έχουν προχωρήσει κάποιες επιμέρους μελέτες για τμήματα του ΒΟΑΚ ενω ταυτόχρονα προωθείται ο κεντρικός σχεδιασμός για ενα ενιαίο έργο με ενιαία χρηματοδότηση, με την ολοκλήρωση του να γίνεται εντος 4 ετών.

Τον λόγο ,έπειτα ,πήρε ο κ.Καζάκης ο οποίος ανέφερε οτι κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι το έργο Καλύβες-Άγιοι Πάντες . Ενα έργο το οποίο βρίσκεται υπο μελέτη και αναμένεται να εγκριθεί για να προχωρήσει.

“Πρόκειται για μια μελέτη “ώριμη” που μπορεί να προχωρήσει άμεσα”..” υπάρχουν ήδη μελέτες για τον ΒΟΑΚ που είναι έτοιμες ώστε να δημοπρατηθούν “

Κλείνοντας, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος του Αποκόρωνα, κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης , που εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το τμήμα του ΒΟΑΚ που είναι στα όρια του δήμο Αποκορώνα και το χαρακτήρισε ως το πιο “άθλιο  της Κρήτης”.

“Κεντρικό θεμα της σύσκεψης σήμερα είναι η μελέτη για το τμήμα του ΒΟΑΚ Κόμβος Καλυβών μέχρι Άγιοι Πάντες με συνολικό κόστος έργου 60 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το έργο προβλέπεται δημιουργία δυο τουνελ ,παράπλευρων δρόμων , καθώς και η δημιουργία δυο κόμβων στις Καλύβες και Μπαμπαλή το Χάνι”

Θέμα συζήτησης ήταν επίσης και το έργο  απο Πετρέ εως τη λίμνη Αλμυρού το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί μεσα στο επόμενο εξάμηνο με κόστος γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπεται η δημιουργία πεζογεφυρών, νόμιμες στάσεις λεωφορείων κτελ, 7 γέφυρες , νεο ασφαλτικό και φωτισμό.

Στόχος του έργου τοσο η ασφάλεια των οδηγών και πεζών οσο και η αναβάθμιση της περιοχής του Αποκόρωνα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook