Γευσιγνώστης και κυρίως μάγειρας, όπως λέει, μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, εμπειρικός ιστορικός, τηλεοπτική περσόνα παντός καιρού, εκπομπάρχης, ένας άντρας που πέρσι τέτοια εποχή μας σπάραζε την καρδιά με ένα μανιφέστο της αξίας του μαγειρέματος ως πράξη αγάπης, έχοντας χάσει το αστέρι της ζωής του, στη Στέλλα του. Ένα χρόνο μετά, είναι και πάλι μέσα στη ζωή και, ναι, είναι καλά, αναφέρει το yupi.gr.

Γιατί έχω την εντύπωση πως τον τελευταίο καιρό έχεις γίνει περισσότερο αυστηρός, πιο κλειστός;
Όχι. Λάθος. Κρίνεις και συγκρίνεις μέσα από δύο διαφορετικές εκπομπές. Η εκπομπή στο Μega ήταν μια γλυκιά εκπομπή. Δεν μπορείς να είσαι σκληρός με τη νοικοκυρά, που έχει αφοσιωθείστην κουζίνα και έχει κάνει τον κύκλο της εκεί. Μπορείς μαζί της να είσαι τρυφερός μόνο. Όμως, με τα παιδιά που διαγωνίζονται για μια καριέρα πρέπει να είσαι αμείλικτος ώστε να μπορούν να αντέξουν στην πίεση, στην πολύωρη εργασία, να μπορέσουν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να παλεύουν πάντα για το καλύτερο.

Ξέρω πως το Top Chef στοίχισε στο image μου. Δεχόμουν πολλά τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα που μου έλεγαν να μην είμαι σκληρός με τα παιδιά. Προσπάθησα να εξηγήσω. Δεν είμαι το αγγελάκι απ’ τον παράδεισο που θα ξαναγυρίσει εκεί. Αρπαχτή στην κουζίνα δεν γίνεται και το κατάλαβαν και τα παιδιά από μόνα τους. Ο πρώτος και ο δεύτερος του Top Chef, ο Μιχάλης και ο Αθηναγόρας, στέκονται σε διεθνές επίπεδο. Μέγας τεχνίτης ο πρώτος και ο άλλος δημιουργικότατος. Και οι δύο μαζί κάνουν το θαύμα.

Ξέρω ότι έχεις αγωνιστεί πολύ στη ζωή…
Πάρα πολύ, όμως. Πέρασα δύσκολα.

Όμως, όταν ήρθε η αναγνώριση, μπόρεσες να την απολαύσεις;
Όχι. Ήμουν πολύ μεγάλος. Ένιωσα πως στερήθηκα πολλά πράγματα: τους φίλους, το σπίτι μου, τις παρέες μου, τα γούστα μου. Το μόνο που κατόρθωσα ήταν να τα ξαναβρώ μετά. Και χάρηκα.

Μου κάνει πάντα εντύπωση που έχεις τόσο καλή επικοινωνία με τα παιδιά. Γιατί, λες;
Διότι ήθελα πολλά παιδιά –και δεν το έκρυβα– και δεν έκανα κανένα. Μου έλειψαν… Έκανα πάρα πολλά βαφτιστήρια, όμως, που τα αγαπώ όλα. Είμαι, αν θες, μια φιγούρα οικεία για τα παιδιά, σαν θείος, σαν συγγενής, σαν προστάτης, σαν μάγειράς τους. Η ανταπόκρισή τους μου δίνει μεγάλη χαρά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook