Πρεμιέρα έκανε το βράδυ του Σαββάτου η γιορτή κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων, που θα διεξαχθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου στο δημοτικό κήπο Ρεθύμνου. Όπως κάθε χρόνο, το κρασί είναι ο πρωταγωνιστής της διοργάνωσης και το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει την αντίστοιχη έκθεση και να γευτεί εμφιαλωμένο κρητιικό κρασί, με την παρουσία των παραγωγών και μελών των Δικτύων Οινοπαραγωγών Ηρακλείου και Χανίων-Ρεθύμνης που παρουσιάζουν τις νεότερες εξελίξεις στον κρητικό αμπελώνα.

Επίσης, σύμφωνα με το rethnea.gr στα «περίπτερα» των παραγωγών του Ρεθύμνου υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα, όπως ελιές, παξιμάδι, λάδι, χόνδρος, χυλοπίτες, τυρί, διάφορα βότανα και μυρωδικά, γλυκά κουταλιού και άλλα.

Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε στις 21.00 περίπου το βράδυ ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και στη συνέχεια ο κόσμος που βρέθηκε στο Δημοτικό Κήπο, απόλαυσε ένα πλούσιο πρόγραμμα με κρητική μουσική και παραδοσιακούς χορούς αλλά και τη συναυλία του Διονύση Τσακνή. Νωρίτερα, η αρχαιολόγος Βάσω Λίπα \”ξετύλιξε\” μαζί με τα παιδιά την ιστορία της κλωστής και των παραδοσιακών υφαντών, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο \”Κόκκινη κλωστή δεμένη…\”.

Στη χθεσινή πρώτη ημέρα της γιορτής κρασιού, το παρόν έδωσαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Ταξίαρχος Μανώλης Παραδουλάκης, εκπρόσωποι της εκκλησίας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 24 Ιουλίου

20:00-23:00 «Οίνος ρέει… οίνος ευφραίνει…»

Έκθεση και Οινογνωσία εμφιαλωμένου Κρητικού Κρασιού, με την παρουσία των παραγωγών και μελών των Δικτύων Οινοπαραγωγών Ηρακλείου και Χανίων-Ρεθύμνης παρουσιάζουν τις νεότερες εξελίξεις στον Κρητικό Αμπελώνα

19:30-20:00 «Ο Μορμόλης»

Κουκλοθέατρο για παιδιά από την ομάδα «Ουτοπία»

20:00-20:30 «Super chefs-junior»

Διαδραστικό πρόγραμμα μαγειρικής για παιδιά από τον γνωστό σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο

20:30-21:00 «Χοροί δεν είναι μόνο Κρήτη…»

Παραδοσιακό πρόγραμμα με μουσική και χορούς της Θράκης από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου

21:00-21:30 «Super Chefs»

Διαδραστικό πρόγραμμα μαγειρικής  για ενήλικες από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο

21:30-22:00 «Πάντα σε χαρές…»

Παραδοσιακό πρόγραμμα  με μουσική και χορούς της Κρήτης  από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου. Παίζει ο Κώστας Κουτελιδάκης.

22:00-23:30 «Με τα τραγούδια συντροφιά…»

Μουσική Συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη.

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook