Για την προσθήκη του Μάριο Μαρτίνεθ, την κλήρωση του πρωταθλήματος και τη σημαντική μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας μίλησε ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 45χρονου προπονητή του Κισσαμικού, κατά την παρουσίαση του Ισπανού ποδοσφαιριστή: «Μαζευτήκαμε εδώ να υποδεχθούμε  τον Μάριο, που είναι καινούριος ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Ένας ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει την ποιότητα της ομάδας. Η τελευταία μεταγραφή στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και ευχαριστούμε τον πρόεδρο γι’ αυτό το… κερασάκι, όπως λέει. Σίγουρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει μεγάλο βιογραφικό και έχει παίξει στην Ισπανία πρώτη και δεύτερη κατηγορία, απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Να τον καλωσορίσω, να του ευχηθώ να έχει καλή χρονιά, πάνω απ’ όλα να έχει υγεία. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει την ομάδα τη δική μας σε ποιότητα. Να του πω ότι η δική μας ομάδα είναι μία ομάδα η οποία αυτά τα χρόνια τα έχει καταφέρει μέσα από την ομαδική δουλειά, μέσα από την ομαδική προσπάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τον θέλουμε γρήγορα να μπει μέσα στη φιλοσοφία αυτή της ομάδας μας. Μία ομάδα που έχει έναν χαρακτήρα μαχητικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που πέρσι κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να κάνει μία πάρα πολύ καλή πορεία και να φτάσει στην 6η θέση, να σωθεί πολύ γρήγορα. Για εμάς το ίδιο πρέπει να ισχύει και για φέτος. Μία γρήγορη παραμονή, μία εξίσου καλή πορεία και αν μπορούμε ακόμα καλύτερη, απέναντι σε ομάδες μεγάλα ονόματα. Το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, με ομάδες ιστορικές, όπως ο Άρης, ο ΟΦΗ, ο Απόλλων, τα Τρίκαλα, που έχουν ενισχυθεί πολύ και έχουν παίξει Α’ Εθνική, η Λαμία, η οποία είναι επίσης μία ομάδα με πολύ καλές μεταγραφές. Θέλουμε να είμαστε κοντά σε αυτές τις ομάδες, να καταφέρουμε πάλι να φέρουμε την παραμονή στην κατηγορία γρήγορα και από εκεί και πέρα να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο, με ένα  ποδόσφαιρο το οποίο να μπορέσει φέτος τουλάχιστον ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Θα θέλαμε κι εμείς με αυτή την ευκαιρία να κάνουμε ένα κάλεσμα στον κόσμο, τον θέλουμε κοντά μας, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του ΟΦΗ, μέσα στην έδρα μας. Τον θέλουμε δίπλα μας και για ηθική υποστήριξη και γι’ αυτά τα παιδιά, που από την αρχή της προετοιμασίας –έχουμε κλείσει την έκτη εβδομάδα κι έχουμε μπει αισίως στην έβδομη- δουλεύουν, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό να είναι η ομάδα έτοιμη στις 25 του μηνός, πρώτα ο Θεός άμα ξεκινήσει τότε το πρωτάθλημα, να εμφανιστεί όσον το δυνατόν πιο ανταγωνιστική μέσα στην έδρα της και να διεκδικήσει ένα παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα ιστορική, όπως είναι ο ΟΦΗ. Στο τέλος της σεζόν εύχομαι να είμαστε πάλι όλοι χαρούμενοι και να έχουμε πετύχει κάτι καλό όπως πέρσι».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος: «Για μένα είναι καλή η κλήρωση. Κάποια στιγμή θα παίξεις με όλους. Νομίζω ότι κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει σε τέτοια παιχνίδια, απέναντι σε ομάδες, όπως είναι ο ΟΦΗ, ο Άρης. Και πέρσι είχαμε ξεκινήσει με δύσκολο πρόγραμμα, αλλά τα είχαμε καταφέρει. Νομίζω ότι εμάς μας ταιριάζουν τα δύσκολα, είμαστε μία ομάδα η οποία συγκεντρώνεται περισσότερο σε τέτοια παιχνίδια. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε κι εμείς μία καλή ομάδα, νομίζω ότι και φέτος θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε τέτοιες ομάδες στα… μάτια και να πετύχουμε κάτι καλό. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα, τους σεβόμαστε όλους, αλλά εμείς αγωνιζόμαστε για τη δική μας την ομάδα, τον Κισσαμικό και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερα μέσα στο γήπεδο».

Για τις μεταγραφές: «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε έναν κορμό από πέρσι, με παιδιά που βοήθησαν και… τράβηξαν τον περισσότερο δρόμο στο περσινό πρωτάθλημα. Η ομάδα, το είχατε δει πέρσι, λειτουργούσε καλά αμυντικά, άρα προσπάθησε να κρατήσει τον κορμό εκεί πέρα και σε αυτή τη λειτουργία να συνεχίσει όπως ήταν, στην άμυνά της, στο κέντρο, στα αμυντικά χαφ. Προσπάθησε από εκεί και πέρα να ενισχυθεί τουλάχιστον μεσοεπιθετικά, που το είδαμε ότι είχαμε ένα πρόβλημα σαν ομάδα πέρσι. Με αυτόν τον γνώμονα έγιναν όλες οι μεταγραφές. Νομίζω ότι έχουμε ενισχυθεί σημαντικά και αυτό δείχνει και η εικόνα μας στα φιλικά παιχνίδια. Μεσοεπιθετικά γι’ αυτήν την εποχή, σε σχέση με πέρσι, είμαστε σε καλύτερο δρόμο. Οι μεταγραφές μας ήταν με αυτόν τον γνώμονα, να ενισχυθούμε τουλάχιστον μεσοεπιθετικά και να διατηρήσουμε τον κορμό αυτόν που είχαμε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σε ένα μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει αυτό και τώρα και με την προσθήκη του Μάριο μπροστά νομίζω θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, έχει καλές ομάδες, αλλά νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα… βηματάκι μπροστά σε αυτόν τον τομέα, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook