Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος θα αναλάβει συνδιαχειριστής του «κυνοκομείου» προκειμένου να απομακρυνθούν σταδιασκά τα σκυλιά και να κλείσει τέλος του 2017.

Το θέμα του παράνομου κυνοκομείου στην Κάινα, απασχόλησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, σήμερα το απόγευμα.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης αποκάλυψε πως τον επόμενο μήνα ο ίδιος καθώς και στελέχη της δημοτικής αρχής είναι κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα. 

Όπως είπε ο κ.Κουκιανάκης, ο Δήμος τα τελευταία δύο χρόνια, έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποτα, σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους.

«Είχα υποσχεθεί στους κατοίκους της Κάινας πως θα φύγει το παράνομο κυνοκομείο» ανέφερε ο κ.Κουκιανάκης ενώ παρουσιάζοντας το πώς θα γίνει αυτό είπε ότι ο Δήμος μαζί με την ιδιοκτήτρια του χώρου θα αναλάβει ως συνδιαχειριστής την φροντίδα των – σύμφωνα με πληροφορίες – 170 σκυλιών που ζουν εκεί σε πολύ κακές συνθήκες.

Με την συνδρομή φιλοζωικών συλλόγων τοπικών και του εξωτερικού, αφενός δεν θα φιλοξενούνται άλλα σκυλιά και αφετέρου τα υπάρχοντα σταδιακά θα απομακρύνονται κυρίως μεσω υιοθεσιών.

Ο Δήμος αναλαμβάνει να προσλάβει κτηνίατρο ο οποίος θα φροντίσει τα ζώα και επίσης αναλαμβάνει την διατροφή τους.

«Δεσμεύομαι προσωπικά και δίνω την διαβεβαίωση πως σε έναν χρόνο το παράνομο κυνοκομείο της Κάινας θα έχει κλείσει» είπε ο Δήμαρχος Αποκορώνου.

Εκπρόσωποι των κατοίκων της Κάινας είπαν πως στηρίζουν την προσπάθεια προκειμένου μέχρι το τέλος του 2014 να έχει κλείσει ο χώρος.

Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εκφράστηκαν επιφυλάξεις και ψήφισαν παρών, ενώ η απόφαση για το σχέδιο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα ψηφίστηκε από τους υπόλοιπους συμβούλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook