Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με σκοπό την ενδυνάμωση της υπάρχουσας συνεργασίας προχώρησαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος σήμερα στο Δημαρχείο Αποκορώνου.
Μέσω αυτής της συνεργασίας, αποφασίζουν να συνεργαστούν για την από κοινού προώθηση και υποστήριξη της κοινωνικής φροντίδας , αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας παιδιών, τόσο στο πεδίο της παρέμβασης , όσο και της προστασίας των παιδιών.
Επίσης αναλαμβάνουν την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες, κατά αρμοδιότητα, με στόχο την υποστήριξη των υφιστάμενων κοινωνικών δομών του Συλλόγου.
Ο Δήμος Αποκορώνου αναγνωρίζοντας το πολυδιάστατο και πολύτιμο έργο που επιτελεί διαχρονικά ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συμβάλλει στην προβολή όλων των πρωτοβουλιών και των δράσεων για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αποκορώνου.
“Είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας το Χαμόγελο του Παιδιού στην προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία και φροντίδα παιδιών που έχουν ανάγκη. Το σύμφωνο συνεργασίας αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τα παιδιά μας και να συνεχίσουμε να προάγουμε τα δικαιώματα για το μέλλον των παιδιών μας με αποφασιστικότητα και αφοσίωση”.Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορωνου κατά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας προσθετοντας πως «είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που οι ανάγκες στήριξης ευάλωτων πολιτών έχουν αυξηθεί».
Ήδη έχει προγραμματιστεί η πρώτη κοινή μας δράση για την υλοποίηση Δωρεάν Προληπτικών Εξετάσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα (παιδιά / μαθητές/τριες του Δήμου Αποκορώνου) , από τη Δευτέρα 27 έως και την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook