Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011: 19:30 – 24:00 παρουσιάζουν «θεατρικά» τις χώρες τους (country presentations) στον κήπο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), Αλσύλλιο, Αγροκήπιο.

Οι συμμετέχοντες κάθε χώρας παρουσιάζουν, με θεατρικό τρόπο σε οικογενειακή ανεπίσημη ατμόσφαιρα, χιούμορ και συναίσθημα, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας τους στους συναδέλφους τους των άλλων χωρών (στα Αγγλικά, δεν υπάρχει μετάφραση).
θα ήταν χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας.

Η Eλληνική Ένωση για Ατλαντική & Ευρωπαϊκή Συνεργασία (GAAEC), σε συνεργασία με τo Fund for American Studies (TFAS) και το Πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσινγκτον, διοργανώνει και εφέτος το 16ο Ετήσιο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών (ΔΙΠΟΣ) από τις 20 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Οι 100 νέοι επιστήμονες προέρχονται από 30 περίπου χώρες και 54 Πανεπιστήμια (Αλβανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Π.Γ.Δ.Μακεδονίας, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιρακ, Αίγυπτος, Τυνησία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, κλπ.).

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η συμβολή στην διευρυμένη εκπαίδευση και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των νέων «πιθανών» ηγετών του αύριο. Η συνοπτική περιγραφή επισυνάπτεται.
Οι εργασίες του ΔΙΠΟΣ θα λήξουν το Σάββατο 6 Αυγούστου με την τελετή αποφοίτησης στο ΜΑΙΧ, ώρα 19:00.

Θα ακολουθήσει δεύτερη ανακοίνωση για αυτή την εκδήλωση, στην οποία θα είναι επίσημη προσκεκλημένη η αναπληρωτής νέα Γ.Γ. του ΝΑΤΟ (πρώτη φορά γυναίκα, από την Κροατία).

Παράλληλα οργανώνεται ειδική εκδήλωση για την απόδοση τιμής στον Διευθυντή του ΜΑΙΧ, Δρ. Αλκ. Νικολαΐδη για την συνεισφορά του στην ευρύτερη εκπαίδευση και στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook