Την αποδέσμευση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από τα γήπεδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας παράλληλα από τους υπεύθυνους των ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ) καθώς και των ομάδων μπάσκετ (ΚΑΕ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την υγειονομική κάλυψη των διοργανώσεών τους.

«Για κάθε ασθενοφόρο που βρίσκεται σε γήπεδο μένουν ακάλυπτοι 70.000 άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Τρίτης με θέμα τα προβλήματα αλλά και τις νέες δράσεις του ΕΚΑΒ.
 
«Καλούμε τους εκπροσώπους των ΠΑΕ και ΚΑΕ να δουν το μείζον αυτό ζήτημα, διότι μπορούν να αναλάβουν το κόστος λειτουργίας των ασθενοφόρων» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

«Η μέγιστη αξιοποίηση των οχημάτων αλλά και του προσωπικού του ΕΚΑΒ είναι προαπαιτούμενα για την είσοδο του ΕΚΑΒ σε μία νέα εποχή, σε αυτή που ορίζουν πλέον οι δράσεις και οι πολιτικές για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Χρήστος Ροτζιώκος.
 
Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε τέσσερα σχέδια που υλοποιούνται άμεσα στο ΕΚΑΒ και τα οποία αφορούν:

α)την αγορά 200 νέων οχημάτων, β)τη ψηφιακή ενοποίηση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ ανά την επικράτεια καθώς και με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του ΕΣΥ, γ)την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου του ΕΚΑΒ με καταγραφή υποδομών και αναγκών, δ)την διά βίου εκπαίδευση των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook