Η 9η εκδήλωση «Δείπνο στο σκοτάδι» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο. Στην εκδήλωση αυτή οι συνδαιτυμόνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το φαγητό τους, αξιοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους, πλην της όρασης. 

Τη διοργάνωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων Ηρακλείου, η Νεολαία Τυφλών και το blog ΄΄ με άλλα μάτια ΄΄  με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών  Κρήτης και Δωδεκανήσων (ΣΥΦΑΚ) και τα έσοδα διατέθηκαν στο σύλλογο Αμεα ΄΄ Δικαίωμα στη Ζωή ΄΄.

Όσοι παρευρέθηκαν έμειναν εντυπωσιασμένοι αλλά κυρίως προβληματισμένοι για το αν και κατά πόσο η πολιτεία προσφέρουν ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλους του ανθρώπους και ιδιαίτερα στα ΑμεΑ. Δυστυχώς έχουμε φτιάξει «πόλεις ανάπηρες» που δε βοηθούν και δεν εξυπηρετούν τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα για να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε δομές και να εξυπηρετηθούν από υπηρεσίες.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς ο 28χρονος δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς, εκ γενετής τυφλός και εμπνευστής της εκδήλωσης δήλωσε πως θεωρεί σημαντική την εμπειρία αυτή αφού έστω και για λίγο  αντιλαμβάνεται κάποιος συμμετέχων πώς αισθάνεται ένας τυφλός στην καθημερινότητά του. 
Ο σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου συμμετείχε με 10 άτομα –μέλη του και μαζί με άλλους βιώσαν μια όμορφη και διδακτική εμπειρία και όλοι συγχαίρουν τους διοργανωτές και τους χορηγούς 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook