Αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης – “Η απόφαση έθεσε τέλος στην 20μηνη άδικη ταλαιπωρία μου”  δήλωσε ο πρώην βουλευτής Χανίων

Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η υπεύθυνη της εστίας κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, όπως γράφει το epiruspost.gr.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων.

Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Μετά την αθωωτική για αυτόν απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων, ο πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκανε την παρακάτω γραπτή δήλωση: 

ΔΗΛΩΣΗ

Με τη σημερινή ομόφωνη απόφασή τους οι έντιμοι Εφέτες των Ιωαννίνων, με τη σύμφωνη πρόταση της κ. Εισαγγελέως της έδρας, έθεσαν τέλος στην 20μηνη προσωπική και οικογενειακή μου άδικη ταλαιπωρία, που είχε σχέση με τη δήθεν συμμετοχή μου στην υπόθεση που κατέληξε στο θάνατο του μαθητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Β. Γιακουμάκη.

Όσοι με συκοφάντησαν, με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους, όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται.

Νιώθω όμως την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με ευπρέπεια, σοβαρότητα και επιφυλακτικότητα αντιμετώπισαν την επιχειρηθείσα ηθική μου εξόντωση, ιδιαιτέρως δε τους άξιους συναδέλφους μου δικηγόρους Αντώνη Φούσα (Αθηνών) και Κώστα Τζούμα (Ιωαννίνων), οι οποίοι πιστεύοντας στην αθωότητά μου, με μαχητικότητα και δικονομικό ήθος με υπερασπίστηκαν ενώπιον του Εφετείου Ιωαννίνων κατά την πολυήμερη διαδικασία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook