“Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισσάμου” εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020″, με την υπ. αρ. 6905/5-12-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη. 

Το έργο το οποίο υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση με την υπ. αρ. 11574/29-9-2016 Αίτηση του Δήμου Κισσάμου, αφορά στη δημιουργία και λειτουργία, για 3 έτη, ενός Κέντρου Κοινότητας, που  θα έχει ως στόχο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας». Σε αυτό θα απασχοληθούν δύο άτομα, ένας κοινωνικός λειτουργός ως συντονιστής και βασικός υπεύθυνος για τη λειτουργία του και ένας Ψυχολόγος ή Κοινωνικός Λειτουργός.

Το έργο αφορά όλους τους κατοίκους του Δήμου Κισσάμου και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 112,320,00 €.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισσάμου, το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει το Δήμο μας στο ζήτημα της κοινωνικής πρόνοιας. Προβλέπει την πρόσληψη ενός κοινωνικού λειτουργού και ενός Ψυχολόγου που για 3 χρόνια θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους Δημότες του Δήμου Κισσάμου και θα αμείβονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το Κέντρο Κοινότητας Κισσάμου θα λειτουργήσει στο δημοτικό κατάστημα της δημοτικής ενότητας Μηθύμνης, στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Μηθύμνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook