Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, η Κίσσαμος, όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας.

Η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα είναι ιδιαίτερα χαμηλή και θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην επάρκεια νερού. Η μείωση των αποθεμάτων νερού, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες σε νερό λόγω των καλοκαιρινών καλλιεργειών και τουρισμού, προβλέπεται να οδηγήσουν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η λήψη μέτρων.

Με δεδομένο ότι η γεωργία καταναλώνει περίπου το 80 % των αποθεμάτων νερού και αξιολογώντας την κατάσταση ιδιαίτερα για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα όπως αυτές με επιφανειακά νερά, ο δήμος Κισσάμου απηύθυνε έκκληση στους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν το νερό πιο φειδωλά, σε μικρότερες ποσότητες, ενδεχομένως εφαρμόζοντας ελεγχόμενες καλλιέργειες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Επίσης καλεί τους δημότες της περιοχής να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση νερού ώστε να αποφευχθούν τυχόν διακοπές υδροδότησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook