Τη διαδικασία λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Κισσάμου όπως ακολουθήθηκε κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, επικρίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρής Σταθάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Αγαπητοί Συνδημότες, αφού πέρασαν τρία χρόνια και η δημοτική αρχή Κισάμου δεν πραγματοποίησε κανέναν ανοιχτό, δημόσιο, δια ζώσης απολογισμό του έργου της, ως όφειλε βάσει της νομοθεσίας, ήρθε η στιγμή να εφαρμόσει τη νέα νομοθεσία (διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς πλέον) και «ζήσαμε», όσοι παρευρέθηκαν, απίστευτες στιγμές «δημοκρατικού διαλόγου» και «ενημέρωσης». Φυσικό επακόλουθο ήταν, διότι ξέρουμε ότι δεν επιθυμούν την λογοδοσία.

Το πρώτο που τους «ενόχλησε» ήταν τα θέματα που έβαλαν οι σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων, διότι δεν αφορούσαν, όπως μας είπαν, το πρώτο δίμηνο του 2024.

Παρόλα αυτά μας έκαναν τη «χάρη» και τα συμπεριέλαβαν όλα. Εγώ προσωπικά, σεβόμενος αυτήν τους την «ενόχληση», απέσυρα το ερώτημα που είχα θέσει, διότι αφορούσε παρελθόντα έτη. Ο κ. Πρόεδρος (που δόξα να έχει ο Θεός, πάει από το καλό, στο… καλύτερο σε κάθε συνεδρίαση), μας ανέλυσε τους «κανόνες του», επί της συζήτησης και τόνισε κατ’ επανάληψη να είμαστε «καλά παιδιά», για να μην χρειαστεί να μας αποβάλει από την αίθουσα (μάλλον, λόγω της εκπαιδευτικής του ιδιότητα έχει αυτήν την τάση) και ξεκίνησε να μπει στην διαδικασία απαντήσεων των ερωτήσεων.

Ο κ. Νεκτάριος Ψαράκης ρώτησε: «Δεν θα κάνετε την λογοδοσία του διμήνου; Να μας πείτε τι έχετε ή όχι πράξει; Γιατί έτσι πρέπει να ξεκινάει η διαδικασία». Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν «όχι δεν θα κάνουμε, αφού βάλατε ερωτήματα, εάν δεν βάζατε, θα κάναμε απολογισμό διμήνου!».

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε την διαδικασία (με το δεύτερο θέμα), που όπως την ήθελε ο κ. Πρόεδρος και η δημοτική αρχή ήταν η εξής: ο ερωτών σύμβουλος θα μιλούσε για πέντε λεπτά, θα έπαιρνε την απάντηση και εάν ήθελε θα μιλούσε άλλα τρία λεπτά. Κανείς άλλος δεν θα είχε το δικαίωμα να πει το οτιδήποτε. Εγώ νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να στέλνουν γραπτώς με το mail ή το ταχυδρομείο την απάντηση στον ερωτών και να μην χρειάζεται να είναι θεατές οι υπόλοιποι. Κρίμα και πάλι κρίμα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, τέτοιες συμπεριφορές.

Για να μην σας κουράζω άλλο με τις τραγελαφικές καταστάσεις, ή όπως αλλιώς μπορεί να τις χαρακτηρίσει οποιοσδήποτε ήταν παρών, σας ενημερώνω ότι με τα 8 Χ 4 = 32 λεπτά μόνο που μίλησαν οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι (οι τρεις επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων και η κ. Ελένη Τσατσαρωνάκη για το θέμα των Λυκείων), από τις 19:30 , φτάσαμε 22:30, δηλαδή μισή ώρα οι τέσσερις ομιλητές και δυόμιση ώρες οι απαντήσεις!

Αν και στην ουσία καμία απάντηση δεν δόθηκε, παρά μόνο ότι δεν πρέπει οι εκπαιδευτικοί να ανεβάζουν φωτογραφίες με τα «κακώς κείμενα», διότι είναι παράνομο και θα τους κάνουν «νταντά». Έτσι μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, ο οποίος μάλιστα πήγε και στη διεύθυνση Χανίων για να επιλυθούν αυτά τα θέματα. Σε αυτό το σημείο δεν είχε κανένα νόημα ή ουσία η όλη διαδικασία κι έτσι αποσύραμε τα τέσσερα επόμενα θέματα, διότι θα ήμασταν έως στην μία τα μεσάνυχτα. Εννοείται ότι, αφού θέλουν «τέτοια τεχνάσματα», θα πάρουν την απάντηση τους. Το μόνο θετικό που μπορώ να αναγνωρίσω στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας είναι η δήλωση του κ. Προέδρου ότι άμεσα θα φέρει την διαδικασία ζωντανής (on line) μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Περιμένουμε…»

Με εκτίμηση
Θεόδωρος Σταθάκης
Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κισάμου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook