Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμα που βασίζεται σε στοιχεία της αστυνομίας, αποκαλύπτει σοκαριστικές λεπτομέρειες για το σκάνδαλο παιδοφιλίας που έχει συγκλονίσει το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα που αφορά 429 άτομα (ενήλικοι σήμερα), οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ως ανήλικα μέλη ποδοσφαιρικών ομάδων! Επίσης, έχουν εντοπιστεί ως ύποπτα 155 άτομα, που εργάζονταν ή εργάζονται ακόμα ως προπονητές, σε 148 ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα! 

Οι υποθέσεις πηγαίνουν πίσω ακόμα και είκοσι ή τριάντα χρόνια, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι καταγγελίες που ερευνώνται αφορούν βιασμούς ακόμα και τετράχρονων παιδιών! 

Την αρχή των αποκαλύψεων έκανε πριν από μερικές εβδομάδες ο Άντι Γούντγουορντ, ο οποίος μετά από δεκαετίες σιωπής αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για όσα υπέστη από τον 62χρονο σήμερα Μπάρι Μπένελ. 

«Η ζωή μου ήταν κατεστραμμένη. Αλλά πόσα άλλα παιδιά υπάρχουν που υποφέρουν; Μιλώ για εκατοντάδες παιδιά που… διάλεξε ο Μπάρι Μπένελ και που σήμερα, ενήλικες πια, εξακολουθούν να ζουν με αυτόν τον απαίσιο φόβο» δήλωσε ο Γούντγουορντ στον «Guardian». 

«Εγώ ήθελα απλά να παίξω ποδόσφαιρο. Θυμάμαι που η μαμά και ο μπαμπάς μου έλεγαν πως όπου πήγαινα είχα μια μπάλα ποδοσφαίρου στα χέρια μου. Είδα την ομάδα εκείνη ως την αρχή του ονείρου μου. Όμως ήμουν μαλθακό παιδί και στόχος του Μπένελ» συμπλήρωσε απολύπτοντας πως ο παιδόφιλος είχε γεμίσει το σπίτι του παιχνίδια για να μπορεί να «τραβά» τα παιδιά.

«Όταν κάποιο παιδί του έλεγε πως θα πει την αλήθεια για όσα συνέβαιναν εκεί μέσα, ο Μπένελ το απειλούσε! ‘Βλέπεις τι μπορώ να σου κάνω; Βλέπεις πόσο δυνατός είμαι;’ τους έλεγε. Επίσης, τους έλεγε πως αν τον κατηγορήσουν, θα τους έδιωχνε από την ομάδα και το όνειρό τους θα χανόταν… Όταν η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες δεν είπα τίποτα. Ήταν δύσκολο γιατί ήξερα τι καταστροφικές συνέπειες θα είχε για την οικογένειά μου. Μετά τους τα είπα όλα. Τα έμαθε η αδερφή μου και υπέστη σοκ. Τον έδιωξε αμέσως. Οι γονείς μου πλέον ξέρουν τα πάντα και πρέπει να ζουν με αυτό. Έχουμε μια καλή σχέση με τους γονείς μου και την αδερφή μου αλλά είναι φανερό πως μας έχει επηρεάσει όλους. Εγώ αν δεν είχα τη σύντροφό μου, Ζέλντα, δεν θα τα είχα καταφέρει» κατέληξε ο Γούντγουορντ, ο οποίος επί χρόνια υπέφερε από κρίσεις πανικού. 

Η καταγγελία σόκαρε. Αυτό που θα ακολουθούσε… όμως, ουδείς το περίμενε. Την επόμενη ημέρα ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Σίτι, της Τότεναμ και της Λίβερπουλ, Πολ Στιούαρτ, 52 ετών σήμερα, βγήκε και είπε ότι ήταν και ο ίδιος θύμα του Μπένελ. 

«Τα ψυχολογικά προβλήματα με οδήγησαν στον αλκοολισμό και τη χρήση ναρκωτικών. Το επίπεδο της κακοποίησης γινόταν κάθε μέρα όλο και χειρότερο. Ωστόσο έβγαινα στο γήπεδο και έπαιζα κανονικά», ανέφερε αρχικά ο Στιούαρτ, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Μπένελ τον απειλούσε ότι θα σκότωνε την οικογένειά του αν μιλούσε. 

Ο 44χρονος Κρις Άνσγουορθ βγήκε στο BBC και μίλησε για να… απελευθερωθεί.  «Αποφάσισα να μιλήσω στο BBC, αφού είδα την συνέντευξη του Αντι Γούντγουορντ. Δεν το είχα πει ποτέ και σε κανέναν. Αισθάνομαι απελευθερωμένος. Είχα επισκεφθεί πολλές φορές το σπίτι του Μπένελ, ο οποίος βρισκόταν συχνά με δύο – τρία αγόρια στο κρεβάτι! Με κακοποίησε από 50 έως 100 φορές» είπε ο Άνσγουορθ. 

Ακολούθησε η καταγγελία του Τζέισον Ντάνφορντ, ο οποίος ανέφερε ότι ο Μπένελ τον πλησίασε στη διάρκεια θερινού καμπ προετοιμασίας. «Του είπα να με αφήσει ήσυχο. Και μετά από αυτό, προφανώς για να με εκδικηθεί και να με αναγκάσει, με άφηνε έξω από την ομάδα» είπε. 

Λίγες ημέρες μετά, άρχισε τη λειτουργία της τηλεφωνική γραμμή, που δημιουργήθηκε για να μπορούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές να καταγγέλλουν… ύποπτες συμπεριφορές προπονητών και συμπαικτών τους. Στις πρώτες δύο ώρες λειτουργίας της, δέχθηκε πενήντα κλήσεις! Την πρώτη εβδομάδα οι κλήσεις έφτασαν τις 860 και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 1.700 καταγγελίες! 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook