Ο 63χρονος πιλότος Lawrence Russell, ελέγχθηκε από τους υπαλλήλους ασφαλείας του αεροδρομίου περίπου στις 16 Ιουνίου του περασμένου έτους και διαπιστώθηκε πως ήταν μεθυσμένος.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν δύο μπουκάλια με αλκοόλ στις χειραποσκευές του – το ένα εκ των οποίων ήταν μισογεμάτο.

Στο αλκοτέστ που υπεβλήθη αποκαλύφθηκε πως ο κυβερνήτης της Delta Airlines είχε υπερδιπλάσιο αλκοόλ από το νόμιμο όριο – είχε τουλάχιστον 49mg αλκοόλ σε 100ml αίματος.

Το Δικαστήριο Sheriff του Εδιμβούργου άκουσε ότι ο Russell, είχε παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ. Όπως ειπώθηκε στη δίκη, ο 63χρονος την ημέρα της σύλληψής του, επρόκειτο να πετάξει από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Η συνήγορος υπεράσπισης Pamela Rodgers δήλωσε ότι ο πελάτης της ήταν αλκοολικός σε ανάρρωση, ότι απείχε από το αλκοόλ 277 ημέρες και πως είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης “12 Βήματα”.

Η Rodgers δήλωσε επίσης ότι ο πελάτης της είχε μετανιώσει για τις πράξεις του.

Η εισαγγελέας Lynne Barrie, με τη σειρά της δήλωσε: “Η συμπεριφορά του Lawrence Russell θα έθετε σε κίνδυνο πολλές ζωές- οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές. Έδειξε απερίσκεπτη αδιαφορία για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματός του. Ο πιλότος ενός εμπορικού αεροσκάφους κρατά στα χέρια του τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων. Θα έθετε όλους αυτούς σε σοβαρό κίνδυνο”.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook