Μια Ferrari που είχε κλαπεί από τον θρύλο της Formula 1, Gerhard Berger πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, εντόπισε η βρετανική αστυνομία.

Ο Berger ήταν στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο στην Ίμολα της Ιταλίας, τον Απρίλιο του 1995, όταν η κόκκινη Ferrari F512M του, αξίας περίπου 443.500 δολαρίων, χάθηκε.

Ο νικητής του 10 φορές Grand Prix είδε το αυτοκίνητο να απομακρύνεται και προσπάθησε να κυνηγήσει τον κλέφτη, αλλά δεν κατάφερε να τον πιάσει, ανέφερε το London Evening Standard.

Το αυτοκίνητο δηλώθηκε ως εξαφανισμένο, αλλά δεν υπήρχε ίχνος του μέχρι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας τη Δευτέρα μαζί με τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η Ferrari επικοινώνησε με την αστυνομία τον Ιανουάριο, όταν οι έλεγχοι στο αυτοκίνητο, που αγόρασε ένας Αμερικανός μέσω Βρετανού μεσίτη, έδειξαν ότι είχε κλαπεί.

Η Μονάδα Οργανωμένου Εγκλήματος Οχημάτων χρειάστηκε τέσσερις ημέρες για να ερευνήσει την ιστορία του αυτοκινήτου που είχε κλαπεί πριν 29 χρόνια. Η έρευνα έδειξε ότι το αυτοκίνητο είχε σταλεί στην Ιαπωνία λίγο μετά την κλοπή προτού μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε σχέση με την κλοπή και η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook