Τη ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητό του (αλλά και ενός ακόμα οδηγού) ενώ βρισκόταν στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου  λόγω της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκεται το οδόστρωμα περιγράφει αναγνώστης του Flashnews.gr.

Μέσα από την εμπειρία του καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΒΟΑΚ και καταδεικνύει με τον τρόπο αυτό την άνευ προηγουμένου κωλυσιεργία των “υπευθύνων” που πέρα από συσκέψεις, ευχολόγια και υποσχέσεις δεν έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικά για τη βελτίωση του οδικού δικτύου το οποίο έχει κοστίσει ως γνωστόν τη ζωή σε πολλούς οδηγούς.

Παραθέτουμε το μήνυμα του αναγνώστη:

Επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή μου απέναντι σε εκείνους τους «υπεύθυνους» που βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές μας και μας υποβάλλουν σε απίστευτες ταλαιπωρίες

Κινιούμουν στον ΒΟΑΚ (σε αυτό που κάποιοι θέλουν να ονομάζουν «Εθνική Οδό») και στο ύψος της περιοχής του Καβρού της Γεωργιούπολης, εκεί όπου γίνονται τα έργα για μια υπόγεια διάβαση (έπειτα από 30 χρόνια τουρισμού στην περιοχή- αλλά άσχετο), έπεσα με το αυτοκίνητο σε έναν τεράστιο λάκκο. Επειδή ταρακουνήθηκα αρκετά, σταμάτησα λίγα μέτρα πιο κάτω για να δω αν την έβγαλε καθαρή το λάστιχο.. Όχι μόνο όμως δε την είχε βγάλει καθαρή, αλλά μέσα σε 1 λεπτό είχε ξεφουσκώσει τελείως! Προφανώς, από τη σφοδρότητα της «πτώσης στον κρατήρα» έσκασε. Να σημειώσω δε, πως το λάστιχο ήταν ολοκαίνουριο (προς αποφυγή υποψίας περί παλαιότητας κλπ) και είχε μπει μόλις ένα μήνα πριν.

Πήρα το τρίγωνο ασφαλείας που είχα στο αυτοκίνητο και πήγα και το τοποθέτησα λίγα μέτρα μπροστά από τον λάκκο (κάτι που προφανώς θα έπρεπε να είχαν κάνει ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ!).

Κατόπιν, κάλεσα την Τροχαία του ΒΟΑΚ για να καταγράψουμε το περιστατικό. Οφείλω να πω, ότι οι κύριοι ήταν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο του συμβάντος και προσφέρθηκαν να μου αλλάξουν μέχρι και τον τροχό (κάτι που, προς Θεού, δεν επέτρεψα), λιγοστεύοντας την ταλαιπωρία, όχι τόσο τη δική μου, αλλά του 8 μηνών βρέφους και της γυναίκας μου, που δυστυχώς ήταν μαζί μου στην διαδρομή.

Έρχομαι τώρα στο δια ταύτα. Όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, ο «κρατήρας» αυτός έχει διάμετρο περίπου 40 εκ., το βάθος του ξεπερνάει τα 20 εκ, ενώ βρίσκεται ακριβώς πάνω στο σημείο της λωρίδας όπου πατάνε οι αριστεροί τροχοί. ΑΠΟΡΩ λοιπόν, ΤΙ πρέπει να γίνει για να το φτιάξουν οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ή αν δεν μπορούν να το φτιάξουν, να βάλουν μια ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ για να το αποφύγεις; Επίσης, έχει κανείς ιδέα τι θα μπορούσε να συμβεί αν πέσει κάποια μοτοσυκλέτα μέσα σε αυτό τον λάκκο; Θα έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα για να κάνουμε κάτι απλό: είτε να ρίξουν λίγο χώμα μέσα (εκεί γίνονται έργα κάθε μέρα), είτε να βάλουν κάτι από μπροστά!

Δυστυχώς όμως, αυτό θα γίνει κατόπιν εορτής για μια ακόμη φορά. Και για μια ακόμη φορά επίσης, η αναισθησία ορισμένων θα μείνει ατιμώρητη. Αλλά αυτή τη φορά κύριοί μου, δε νομίζω ότι μας τιμά να μείνουμε μονάχα σε μια δημοσίευση. Τις ζημιές μου εμένα ποιος θα τις πληρώσει; Η εταιρεία που κάνει τα έργα εκεί ή ο Δήμος; Άντε βγάλε άκρη με τη γραφειοκρατία. Ελλάς το μεγαλείο σου! 

Ευχαριστώ για τον χώρο σας και ελπίζω κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον να σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις -γραφικές πια- καταστάσεις..

ΥΓ: Παρακάτω ήταν ένα ακόμα αυτοκίνητο στο οποίο έσκασαν και τα ΔΥΟ αριστερά λάστιχα.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook