«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε περαιτέρω ελαφρύνσεις με τον αγροτικό κόσμο αν συνεχιστεί η μείωση της φοροδιαφυγής και κλείσει θετικά ο προϋπολογισμός του 2017», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής».

Παράλληλα, ο οικολόγος υπουργός ανακοινώνει, πως στις επόμενες ημέρες θα δοθεί η αποπληρωμή στους αγρότες για το πετρέλαιο των ετών 2013 και 2014. Επιπλέον όπως κάνει γνωστό, «ήδη συζητάμε μέτρα για να εξασφαλιστεί ΝΕΤ τιμή για τα προϊόντα ώστε να αποφύγουμε ολιγοψωνιακές συμπεριφορές».

Σχετικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, επισημαίνει ότι «οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν φανερή την ύστατη προσπάθεια του κυρίου Σόιμπλε να επαναφέρει το αρχικό του σχέδιο για μνημόνιο με δραχμή», εκτιμώντας «ότι η προσπάθειά του θα πέσει στο κενό».

Σε σχέση με την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για παρεμβάσεις της στο χώρο του Τύπου, ο κ. Τσιρώνης αναφέρει ότι «οι κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης για δήθεν απόπειρα χειραγώγησης του Τύπου θα προκαλούσαν γέλιο εάν δεν γίνονταν από όσους επί δεκαετίες μετέτρεψαν πολλά από τα σημαντικότερα ΜΜΕ σε κρατικοδίαιτους χειροκροτητές του καθεστώτος τους».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Τσιρώνης ξεκαθαρίζει ότι «οι πρόωρες εκλογές δεν θα προσφέρουν τίποτα στον τόπο, με εξαίρεση την πολιτική φιλοδοξία του κυρίου Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook