Ικανοποίηση επικρατεί στον Κισσαμικό για την εμφάνιση απέναντι στον Άρη, παρά την ήττα της ομάδας με 1-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αλλά και αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Αυτό αποτυπώνεται απ’ όσα δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου Σπύρος Μπαξεβάνος και Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Κισσαμικού: «Πρώτα απ’ όλα θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω λίγο διαφορετικά. Θέλω να ευχαριστήσω, με αφορμή ότι βρίσκομαι εδώ στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο του Άρη, μέσα από την καρδιά μου τον Ερασιτέχνη Άρη, όλο το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο τον κ. Ψηφίδη, που δώσανε τη δυνατότητα στον γιο μου να ανοίξει τα “φτερά” του και να κάνει ένα βήμα σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Για εμένα είναι ό,τι καλύτερο, τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, γιατί έχομε δει σε πολλά παιδιά να μην δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Ξέραμε ότι ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης καιγόταν για τους βαθμούς, αλλά και εμείς θέλαμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι, όπως θέλουμε σε όλα. Θα επαναλάβω ότι είπα και μετά το παιχνίδι με τη Λαμία, ο Κισσαμικός παίζει μόνο για τον Κισσαμικό και για κανέναν άλλο κι εμείς θέλουμε τους βαθμούς για να σωθούμε. Ο Άρης ήταν καλύτερος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με διαφορά, που εμείς κοιτάξαμε να είμαστε λίγο πιο καλά αμυντικά. Ξέραμε ότι έχει πίεση για το αποτέλεσμα και όσο περνάει ο χρόνος το παιχνίδι θα έρχεται πιο πολύ στα μέτρα μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, ακόμα μία φορά δεχόμαστε τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύκολα για τον Άρη. Η δική μου ομάδα έδειξε αυτό που πραγματικά θέλω στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στο τελευταίο μισάωρο, χωρίς να δημιουργήσει τις μεγάλες καταστάσεις στην εστία του Άρη, αλλά δείξαμε ότι δεν αξίζουμε αυτή τη βαθμολογική θέση που είμαστε και ότι είμαστε ικανοί και άξιοι για παραπάνω. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Άρη, νομίζω ότι δίκαια κέρδισε σήμερα, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες. Το καταλαβαίνω ότι κι εδώ οι ποδοσφαιριστές παίζουν με πίεση για το αποτέλεσμα, κι όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά περιμένουν το… στραβοπάτημα και των από πάνω».

Για το γεγονός ότι ο Κισσαμικός διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο τον ρυθμό του αγώνα σε σχέση με τον Άρη και έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από τους αντιπάλους τους: «Το αντιλήφθηκα αυτό. Εμένα με προβλημάτιζε ότι εμείς είχαμε παιχνίδι και την Τετάρτη. Εγώ πίστευα ότι θα ήμασταν σχετικά πιο κουρασμένοι απ’ ό,τι εμφανιστήκαμε και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα και είχαμε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης. Προσπαθήσαμε να βάλουμε παιδιά που δεν αγωνίστηκαν. Επαναλαμβάνω ότι εμάς η ομάδα μας έχει 20-22 παιδιά που πολύ εύκολα μπορούν να παίξουν στην ενδεκάδα. Έχω αφήσει εκτός δεκαοχτάδας παιδιά που την “επόμενη” Κυριακή θα τα βάλω να ξεκινήσουν. Νομίζω ότι είναι η πίεση και της φανέλας, που είναι βαριά η φανέλα του Άρη αλλά και το ότι έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία και πρέπει να πάρουν το αποτέλεσμα. Εγώ το θεωρώ φυσιολογικό κάποια στιγμή να κάθεσαι λίγο πίσω, γιατί θες να κρατήσεις και το αποτέλεσμα και φαίνεται ότι δεν έχεις δυνάμεις. Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις, είναι θέμα πίεσης, πώς διαχειρίζεσαι αυτή την πίεση και τι μπορείς να βγάλεις μέσα στο γήπεδο. Η δική μας η ομάδα από κάποια στιγμή και μετά δεν είχε να χάσει τίποτα. Έπαιζε με ένα εις βάρος της τέρμα πίσω, αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να διεκδικήσει κάποια πράγματα μπροστά και γι’ αυτό κι εμείς βγήκαμε πιο μπροστά για να πετύχουμε κάποιο τέρμα, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Η πίεση αυτή θα υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια για τους ποδοσφαιριστές του Άρη και ειδικά όσο περνάνε τα παιχνίδια και φτάνουμε προς το τέλος χρειάζεται βοήθεια πάνω και πρώτα απ’ όλα από τον κόσμο. Να καταλάβουν την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά και να τους βοηθήσουν από εκεί και πέρα κι αυτοί πιο πολύ ψυχολογικά».

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Μαυρουδής Μπουγαΐδης που επέστρεψε σε… γνώριμα λημέρια, αφού ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από τον Άρη, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα παίξαμε ένα παιχνίδι στο οποίο, όπως είπε κι ο προπονητής μας, γνωρίζαμε πολύ καλά πως θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε παιδιά και προσωπικότητες οι οποίες θα τα έδιναν όλα γιατί ο Άρης είχε ανάγκη αυτούς τους βαθμούς και γενικά πολλούς βαθμούς για να μπορέσει να καλύψει αυτή τη διαφορά. Εμείς είχαμε ένα παιχνίδι την Τετάρτη και σίγουρα κάποια παιδιά ήταν περισσότερο κουρασμένα. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε  να κρατήσουμε το μηδέν για να μπορέσουμε να “μεταφέρουμε” το άγχος στους παίκτες του Άρη, που είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Όπως είπε κι ο προπονητής μας όμως έχουμε κι εμείς πολύ μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Η εικόνα μας θεωρώ πως ήταν τέτοια που και σ’ αυτό το ματς, όπως και με τη Λαμία, θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιους πόντους. Θεωρώ κατά την ταπεινή μου άποψη ότι η ομάδα δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί. Μπορεί να είμαι μόλις ένα μήνα στην ομάδα, αλλά η ομάδα έχει προσωπικότητες που έχουν την εμπειρία κι επειδή είμαστε ενωμένοι θεωρώ ότι θα φύγουμε γρήγορα από αυτή τη βαθμολογική θέση και θα πάρουμε περισσότερους πόντους, για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμα περισσότερο ανταγωνιστικοί και με τις υπόλοιπες ομάδες».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook