Το πρώτο είχε κατασκευαστεί στη Σοβιετική Ένωση

Η Κίνα καθέλκυσε σήμερα το πρωί το δεύτερο αεροπλανοφόρο της στα ναυπηγεία Νταλιάν που βρίσκονται στην επαρχία Λιαονίνγκ στη βορειοανατολική Κίνα σύμφωνα με δημοσίευμα του Xinhua, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το αεροπλανοφόρο, το πρώτο που κατασκευάστηκε στην Κίνα, καθελκύστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στις 09.00 το πρωί (τοπική ώρα) στα ναυπηγεία Νταλιάν της China Shipbuilding Industry Corporation. Πρόκειται για το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013 ενώ οι εργασίες στα ναυπηγεία άρχισαν τον Μάρτιο του 2015.

Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, που είχε κατασκευαστεί στη Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια εκσυγχρονίστηκε, τέθηκε στην υπηρεσία του κινεζικού πολεμικού ναυτικού το 2012.

Στην εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, το τελετουργικό κόψιμο της κορδέλας και το σπάσιμο ενός μπουκαλιού σαμπάνιας, παρευρέθηκαν ο Φαν Τσανγκλόγνκ, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής καθώς οι επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας και της China Shipbuilding Industry Corporation.

Ο Μα Σιαογκουάνγκ, εκπρόσωπος στην ηπειρωτική Κίνα του Γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν του Κρατικού Συμβουλίου, δήλωσε σήμερα ότι είναι περήφανος για το μεγάλο επίτευγμα της χώρας στον εκσυγχρονισμό της εθνικής ασφάλειας και του στρατού. «(Η κίνηση) θα βοηθήσει να ενισχυθεί η δυνατότητά μας να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα καθώς και τα σημαντικά και βασικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο Μα σε συνέντευξη τύπου στο Πεκίνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook