Οι γαμήλιες φωτογραφίες από τα Φαλάσαρνα και η «διευκρινιστική» ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου

Τις προηγούμενες ημέρες, ένα ζευγάρι νιόπαντρων πήγε στην όμορφη παραλία των Φαλασάρνων για φωτογραφίες μετά την γαμήλια τελετή.

Μόνο που εκεί κοντά, στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, υπήρχαν πολλά συσσωρευμένα σκουπίδια, τα οποία και αποθανατίστηκαν με φόντο στο βάθος τους νιόπαντρους.

Οι φωτογραφίες του πολίτη, δημοσιεύθηκαν στο sadentrepese.blogspot.gr  και αναδημοσιεύθηκαν από το Flashnews.gr όπως συμβαίνει πάντα, όταν πολίτες καταγγέλουν, παρατηρούν και ενημερώνουν για τα όποια προβλήματα εντοπίζουν, είτε αυτά αφορούν στους Δήμους είτε στους ίδιους τους πολίτες και την συμπεριφορά τους έναντι του περιβάλλοντος.

Με έκπληξη λοιπόν, λάβαμε από τον Δήμο Κισσάμου μια ανακοίνωση, στην οποία – αντί να μας ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες προέβη για τον καθαρισμό του χώρου, ίσως και με σχετικές φωτο – ουσιαστικά εγκαλεί τους πολίτες που καταγγέλλουν τα προβλήματα, επειδή τα δημοσιοποιούν, κάνοντας λόγο για «δυσμενή διαφήμιση».

Μόνο που «δυσμενή διαφήμιση» δεν αποτελεί η επισήμανση και δημοσιοποίηση των προβλημάτων, αλλά η ύπαρξή τους, ασχέτως με το αν αφορά σε ελλείψεις του όποιου Δήμου, ή σε απαράδεκτες ενέργειες των πολιτών (που σε τελευταία ανάλυση αφήνουν τα σκουπίδια).

Επιπλέον ο Δήμος συνιστά στους πολίτες, να τηλεφωνούν στο τμήμα καθαριότητος (Δευτέρα – Παρασκευή 8,30-12) και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε να προβούν σε καταγγελία.

Δηλαδή, ένας επισκέπτης σε μιαν περιοχή της Κισσάμου, που θα δει κάτι «προβληματικό» εκτός ωραρίου λειτουργίας του τμήματος, σύμφωνα με την υπογράφουσα αντιδήμαρχο, θα πρέπει να περιμένει να ανοίξει το τμήμα για να αναφέρει αυτό που είδε και μετά να ξαναπάει για να δει εάν πήγαν να καθαρίσουν!!

Η ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου έχει ως εξής:

“Με αφορμή ανώνυμο δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα (κατ’ ουσίαν ανώνυμο αφού αναφέρονται μόνο τα αρχικά γράμματα του ονοματεπώνυμου και σε άλλες περιπτώσεις ούτε καν τα αρχικά), να σας ευχαριστήσουμε, καταρχάς, πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνουν ορισμένοι Δημότες, για θέματα καθαριότητας της ευρύτερης περιοχής μας.

Ωστόσο, αυτός ο τρόπος προβολής των σκουπιδιών (μέσω κάποιας δημοσίευσης), θεωρούμε ότι δεν προβάλλει τις ομορφιές του τόπου μας. Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία, να τονίσουμε ότι η “ακτίνα” του Δήμου μας είναι μεγάλη και ο όγκος των σκουπιδιών, πολύς.

Τι ζητάμε; 

Θα επιθυμούσαμε (και παρακαλούμε για αυτό), αν πραγματικά αγαπάτε τον τόπο σας (και τόπο μας) και θέλετε ουσιαστικά να τον προφυλάξετε, να τον διατηρήσετε και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές και στα παιδιά μας “ατόφιο”, να αποφεύγεται η δυσμενής διαφήμιση, η οποία δεν ωφελεί κανέναν. Απεναντίας, μόνο αρνητικά αποτελέσματα επιφέρει.

Αντ’ αυτού θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθείτε στο τμήμα καθαριότητος του Δήμου μας, στα τηλέφωνα 2822 0 23110 και 6939 157 941 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:30-12.00). Εάν και εφόσον δε βρείτε ανταπόκριση, τότε να προβείτε σε ανάλογες ενέργειες, μέσω (ενδεχομένως) δημοσιευμάτων.

Ευχαριστούμε πολύ!

Η Αντιδήμαρχος
Καίτη Πατερομιχελάκη – Νικολακάκη”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook