Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Food Research International έρχεται να ενισχύσει το ρόλο του κόκκινου κρασιού στη διατροφή μας.

Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο κόκκινο κρασί φαίνεται ότι προστατεύουν τα ω-3 λιπαρά οξέα από την οξείδωση που μπορούν να υποστούν στο ταξίδι τους στη κυκλοφορία του αίματος.

Η προστασία των ω-3 λιπαρών οξέων είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων και χρόνιων νοσημάτων.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας τους θα βοηθήσουν να βρεθεί ο μηχανισμός που καθιστά το κόκκινο κρασί ισχυρό αντιοξειδωτικό όπλο και σημαντικό χαρακτηριστικό της Κρητικής διατροφής.

Οι συστάσεις ορίζουν απαραίτητη την κατανάλωση ενός γραμμαρίου πολυφαινολών την ημέρα.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα