Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης καταδικάζει απερίφραστα και σε όλους τους τόνους τις προκλητικές δηλώσεις του δικαστικού επιμελητή, ο οποίος, εκπροσωπώντας αμερικάνικο fund, πραγματοποίησε την επεισοδιακή κατάσχεση ακινήτου Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΒΕΡ:

Ο δικαστικός επιμελητής με το βίντεο – διάγγελμα που ανάρτησε στο διαδίκτυο προσβάλει, όχι μόνο τον άτυχο επιχειρηματία, χαρακτηρίζοντάς τον «δύστροπο κακοπληρωτή», τους Ρεθεμνιώτες που του συμπαραστάθηκαν με τους χαρακτηρισμούς «άπλυτοι, βρωμιάρηδες και ξεδοντιάρηδες», αλλά και προκαλεί, προσβάλει και ειρωνεύεται συλλήβδην όλους τους Ρεθεμνιώτες, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς με την επιχειρηματική κοινότητα, εκθέτοντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Το Ρέθυμνο, η πόλη των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού προσβάλλεται βάναυσα από τις δηλώσεις του δικαστικού επιμελητού, οι οποίες δεν συνάδουν με την σοβαρότητα και σπουδαιότητα του λειτουργήματός του και για τους λόγους αυτούς οι δηλώσεις αυτές δεν πρέπει επ’ ουδενί να μείνουν ατιμώρητες. 

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη παρέμβασης της δικαιοσύνης, όχι μόνο προκειμένου να αποσαφηνισθεί η νομιμότητα πραγματοποίησης της κατάσχεσης, αλλά και για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για την προκλητική του στάση και τις εμπρηστικές του δηλώσεις.

Επειδή τα φαινόμενα πλειστηριασμών και κατασχέσεων αναμένεται να ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι εμπλεκόμενοι, θα πρέπει να επιδείξουν την προσήκουσα σοβαρότητα και ωριμότητα, ώστε οι διαδικασίες αυτές να πραγματοποιούνται, στα πλαίσια του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, με ευπρέπεια, πολιτισμό και σεβασμό της δύσκολης θέσης του δανειολήπτη. 

Τελειώνοντας, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ρέθυμνο, που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα της κατάσχεσης. Τέτοιες παράνομες πράξεις, όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες, αθώων πολιτών, οι οποίοι γειτνιάζουν με τα κομματικά γραφεία, αλλά, το κυριότερο, δυναμιτίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα σήμερα, στις κρίσιμες στιγμές που διαβιεί η Χώρα μας, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται σύμπνοια και κοινωνική συνοχή. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook