Το γεγονός ότι ο δήμος Κισσάμου δεν έχει εκφράσει δημόσιο “ευχαριστώ” για τη χρηματοδότηση του δημοτικού σταδίου Κισσάμου, επικρίνει ο πρώην δήμαρχος Κισάμου & επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης, Μυλωνάκης Γεώργιος.

Ο κ. Μυλωνάκης σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση του δημοτικού σταδίου του οποίου ο σχεδιασμός είχε αρχίσει από το 2014 και σχολιάζει αρνητικά τη στάση του δήμου Κισσάμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μυλωνάκη:

“Την Παρασκευή 6/10/2017, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε απόφαση για μια δεύτερη μεγάλη χρηματοδότηση στο δημοτικό στάδιο Κισσάμου, ύψους 300.000 ευρώ, η οποία συμπληρώνει την πρώτη υφιστάμενη χρηματοδότηση των 350.000€ και εξασφαλίζει την πλήρη υλοποίηση όλων των απαιτούμενων έργων για τα αγωνίσματα στίβου. Σίγουρα, η συνολική πίστωση των 650.000€ στο ίδιο αθλητικό έργο, είναι μια πολύ γενναία χρηματοδότηση, ίσως η μεγαλύτερη στον νομό Χανίων τα τελευταία χρόνια.  

Ως δημοτικός σύμβουλος και κυρίως ως πρώην δήμαρχος που βλέπει να υλοποιείται ο σχεδιασμός που από το 2014 είχαμε χαράξει (με την Περιφέρεια και τον Αθλητικό Όμιλο Κισσάμου), εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου και τις θερμές ευχαριστίες μου στον κ. Σταύρο Αρναουτάκη που ενέκρινε τις πιστώσεις και στον κ. Απόστολο Βουλγαράκη που υπέβαλλε το σχετικό τεχνικό δελτίο και που θα υλοποιήσει τα έργα. Επίσης συγχαίρω τον Αθλητικό Όμιλο Κισσάμου και την Πρόεδρό του, όχι μόνο για την διεκδικητικότητά τους και την υποβολή του αιτήματος, αλλά και για τις επιτυχημένες δράσεις τους που σίγουρα ανέδειξαν τις ανάγκες και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην μεγάλη αυτή χρηματοδότηση.  

Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, παρά το ότι έχουν περάσει 10 και πλέον ημέρες από την έγκριση της πίστωσης και την αυθημερόν ευχαριστήρια ανακοίνωση του Α.Ο. Κισσάμου, ο πρωταθλητής των ανούσιων δελτίων τύπου, δήμος Κισσάμου, δεν έχει πει ούτε ένα ευχαριστώ δημόσια (ελπίζω να το κάνει την ώρα που εγώ γράφω την παρούσα ανακοίνωση), παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση έργου στην Κίσσαμο την τελευταία διετία. Και φυσικά, ελπίζω αυτό να μην σημαίνει πως θα δημιουργήσει πάλι προσκόμματα και καθυστερήσεις όπως έκανε στην πρώτη χρηματοδότηση των 350.000€. Θυμίζω πως  εξ’ απόλυτης υπαιτιότητας του δήμου, το πρώτο υποέργο δεν μπόρεσε να δημοπρατηθεί πριν τον Αύγουστο του 2016, ενώ μετά υπέστη νέες μεγάλες καθυστερήσεις λόγω των αλλαγών στις διαδικασίες της δημοπράτησης (όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα), με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί μετά από τουλάχιστον ένα μήνα από σήμερα. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα επαναληφθούν τα τραγικά εκείνα λάθη.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα, τότε θα μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό Δημοτικό Στάδιο Κισσάμου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αποδεικνύεται στην πράξη πως, όπου της είναι εφικτό, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα και δράσεις της περιοχής μας και ανταποκρίνεται στα τεκμηριωμένα και ώριμα αιτήματα που της υποβάλλονται.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook