Αναμένονται τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα στοιχεία κατέθεσε στη ΓΑΔΑ το βράδυ της Δευτέρας ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β΄Νεκροταφείο, ενώ ταυτόχρονα αναμένονται τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ από τα ευρήματα στο χώρο του κοιμητηρίου, οι αναλύσεις από το κινητό της Δώρας Ζέμπερη και οι νέες καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων.

Σε κάθε περίπτωση θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά τον δράστη της δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ελλείψει άλλων ευρημάτων, φέρονται να προκρίνουν ως πιθανότερο ενδεχόμενο, κίνητρο του φόνου να είναι η ληστεία. Η τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλαςδεν έχει εντοπιστεί στη σκηνή του εγκλήματος. Βέβαια ένας φόνος με 14 μαχαιριές δεν παραπέμπει σε ληστεία αλλά σε φόνο με προσωπικά κίνητρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση στη ΓΑΔΑ συνάδελφοι και φίλοι της 32χρονης, δίχως οι μαρτυρίες τους να έχουν βοηθήσει την αστυνομία να ρίξει φως στην υπόθεση.

Το άλλοθι του πατέρα της Δώρας

Αρχικά, υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τον πατέρα της 32χρονης να παρουσιάζεται αυτοβούλως στο κτίριο της ΓΑΔΑ, μαζί με τον δικηγόρο του, για νέα κατάθεση. Ωστόσο, προσήλθε μόνος του ο δικηγόρος, προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία.

Ο κύριος Απόστολος Λύτρας, έκανε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη, η οποία δίνει άλλοθι στον πατέρα.

Όπως εξήγησε, ο πατέρας της νεαρής εφοριακού πάνω στη σύγχυσή του μπέρδεψε τις ώρες, ξεκαθαρίζοντας πως όντως πέρασε από το Β’ Νεκροταφείο την ημέρα της δολοφονίας, όχι την ώρα του εγκλήματος, αλλά οκτώ ώρες αργότερα.

«Είναι τελείως φυσιολογικό πάνω στη σύγχυση του να μην μπορεί να θυμηθεί ακριβώς την ώρα όπως αντιλαμβάνεστε» τόνισε ο κ. Λύτρας, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Στις 17:15 (την ώρα δηλαδή της δολοφονίας) ήταν στην περιοχή του Ζωγράφου και αποδεικνύεται από το μηχάνημα τηλεματικής. Κανένας από τους δυο οδηγούς του ταξί δεν ήξερε ότι υπάρχει αυτό το μηχάνημα. Το είχε ο ιδιοκτήτης για δική του ασφάλεια» είπε και πρόσθεσε: «Είναι καταγεγραμμένες ακριβώς οι ώρες από το μηχάνημα τηλεματικής που υπήρχε στο αυτοκίνητο. Και να ήθελε δεν θα προλάβαινε να είναι στον τόπο του εγκλήματος. Στο Β΄ Νεκροταφείο πράγματι πήγε, αλλά ώρες αργότερα. Στις 20:56 φαίνεται ότι ήταν στην οδό Τραλλέων και Ηρακλείου στην είσοδο και πήρε άτομο από το νεκροταφείο. Έχει γίνει λάθος στην ώρα, αυτά που σας λέω είναι επίσημα στοιχεία, υπάρχουν και στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι δεν έχει καμία σχέση. Γι΄αυτό και σας είπα ότι εμείς δηλώσαμε σήμερα παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της θανούσης κόρης του».

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Ζέμπερη είπε ότι ο πελάτης του ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν είπε ψέματα. Από τραγική σύμπτωση, όπως ανέφερε, ο πατέρας όντως πέρασε από το νεκροταφείο, όχι όμως την ώρα του εγκλήματος, αλλά στις 20:56.

«Ο πατέρας είπε πράγματι την αλήθεια» τόνισε, λέγοντας ότι, εξαιτίας της σύγχυσής του για τον άδικο χαμό της κόρης του, έκανε λάθος αναφορικά με τις ώρες που βρέθηκε στην περιοχή του νεκροταφείου.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον πατέρα» επέμεινε, λέγοντας ότι όλα τα στοιχεία με τις κινήσεις του ταξί που οδηγούσε ο κ. Ζέμπερης, είναι καταγεγραμμένα στο GPS.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook