Ένας 49χρονος Ηρακλειώτης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, είναι το πιο πρόσφατο σοβαρό κρούσμα της γρίπης Η1Ν1 στην Κρήτη, όπου δύο ακόμη άτομα δίνουν μάχη να ξεπεράσουν τις επιπλοκές του ιού.

Ο 49χρονος, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου τα τελευταία 24ωρα και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, είχε πάει στο τμήμα Επειγόντων του ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Ωστόσο, ελλείψει διαθέσιμου κρεβατιού στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου και διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις ότι είχε προσβληθεί από τον Η1Ν1

Εκτός από τον 49χρονο, στην Εντατική παραμένουν εδώ και δύο εβδομάδες μία 48χρονη και ένας 40χρονος από την Ιεράπετρα. Η κατάσταση της υγείας του 40χρονου, που αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα και νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κρίνεται από τους γιατρούς πολύ βαριά. Κρίσιμη, αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της 48χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.
Ο αριθμός των θανάτων από τον Η1Ν1 αυξάνεται δραματικά και χθες είχαν φτάσει τους 27, ενώ 70 άτομα νοσηλεύονταν, λόγω επιπλοκών από τον ιό, σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας.
Αύξηση θνησιμότητας

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η αύξηση της θνησιμότητας υποδηλώνει την ανάγκη προληπτικών μέτρων. Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το στέλεχος Α(Η1Ν1) 2009 είναι αυτό που απομονώνεται εργαστηριακά. Σημειώνεται ότι για τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας. Η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων μπορεί επίσης να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook