Μετά από αίτημα του Δήμου Σφακίων προς την Περιφέρεια Κρήτης μεταβιβάστηκε η κυριότητα, με τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις, των δρόμων του κυρωμένου αναδασμού αγροκτημάτων Καψοδάσου, Πατσιανού, Αγίου Νεκταρίου-Ασφένδου, Σκαλωτής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “ο Δήμος Σφακίων έχει προγραμματίσει την δημιουργία έργων ασφαλτόστρωσης στις παραπάνω περιοχές και συγκεκριμένα:

Α) Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου περιοχής Φραγκοκαστέλλου Δήμου Σφακίων από την θεομηνία όπου θα δημοπρατηθεί στις 17/01/2018 προϋπολογισμού 126.773,11 €.
Β) Βελτίωση βατότητας δρόμου από Ροδάκινο προς Φραγκοκάστελλο. (περιλαμβάνεται οδικό τμήμα αναδασμού Σκαλωτής 800 μέτρων περίπου) προϋπολογισμού 400.000 €.
Γ) Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη εντός των «Αγίου Νεκταρίου, Ασφένδου, τμήμα Καψοδάσους- Πατσιανού και Σκαλωτής. Πρόταση ύψους 512.000 € στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας.
 
Επειδή οι δρόμοι είναι βασικές υποδομές και αναπτυξιακά εργαλεία στις τοπικές κοινωνίες, ο Δήμος Σφακίων σκοπεύοντας ν’ αξιοποιήσει τη λειτουργικότητα τους θα απαιτήσει οτιδήποτε χρειαστεί στην φάση κατασκευής των έργων για την τήρηση του εύρους του οδοστρώματος που ορίζεται από τα τοπογραφικά του αναδασμού του 1974 και σε περίπτωση που αυτό δεν υφίσταται θα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση του με επιβάρυνση του εκάστοτε ιδιοκτήτη.  

Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Απόστολο για την αποδοχή του αιτήματος της παραχώρησης των δρόμων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook